För den amerikanska armén blir det angeläget att byta ut luftvärnssystemen Patriot och Stinger

Under de senaste 4 åren har Raytheon och det amerikanska utrikesdepartementet lyckats övertyga fyra europeiska länder att förvärva MIM-4 Patriot luftvärns- och missilsystem: Sverige, Rumänien och Polen 2017 och 2018, och mer nyligen Schweiz i en tävling mellan det amerikanska systemet och den fransk-italienska SAMP / T. Totalt finns det nu 6 europeiska Nato -medlemsländer som implementerar detta system, till vilka läggs Sverige och Schweiz, som är eller snart kommer att utrustas med detta system. Det bärbara FIM-92 Stinger-systemet utrustar 9 europeiska väpnade styrkor. Dessa två system, som till största delen förvärvats under det senaste decenniet, utgör därför en viktig och avgörande del av det europeiska luftvärnsförsvaret och därmed säkerheten för den gamla kontinenten, särskilt eftersom de också är kärnan i den amerikanska arméns luftvärnsförsvar.

Men för general Brian Gibson, befälhavare för den amerikanska arméns luftvärns- och missilförsvarscell, är det nu angeläget att byta ut dessa två system som ärvdes från kalla kriget, att ersätta dem med nya, moderna och anpassade enheter. hotets verklighet. I en webbsändning till Fires Conference i Oklahoma sa den amerikanska generalen att det inte längre var möjligt att bygga modernt luftvärnsförsvar på basis av dessa vapensystem, även moderniserade, och att det nu var viktigt att designa nya system med ”Formidabel” kapacitet att möta nuvarande och framtida utmaningar.

Patriot PAC3 Radar Tyskland | Försvarsanalys | Laservapen och riktad energi
Patriot PAC-65: s AN / MPQ-3 radar är mycket kraftfull och särskilt effektiv, men erbjuder endast riktningsdetektering. Den måste ersättas från 2022 med den nya LTAMDS AESA -radarn som gör att systemet kan erbjuda en 360 ° -omvandling, tack vare två sekundära antenner som täcker sido- och baksektorerna, men erbjuder en minskad detekteringskapacitet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Försvarsanalys | Laservapen och riktad energi

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna