Australien och USA tar fram design av hypersonisk kryssningsmissil

Hittills finns det tre tekniska metoder för att designa en hypersonisk missil. Den första är baserad på en missil som följer en halvballistisk bana och som har tillräckligt med bränsle för att behålla sin hastighet tills den träffas. Detta är fallet med 9-S-7760 Kinzhal, en luftburen missil som härrör från Iskander ballistiska ballistiska missil, vilket sparar det dyrbara bränsle som behövs för hypersonisk racing tack vare Mig-31K eller Tu-22M3-skjutraketten. Det andra tillvägagångssättet är det för hypersoniska segelflygplanet, en projektil som är utformad för att bibehålla hypersonisk hastighet och manövrerbarhet under nedstigningsfasen efter att ha förts till mycket hög höjd och mycket hög hastighet av en ballistisk missil. Tyngre än det tidigare systemet, detta system anpassar sig framför allt till strategiska system, för att undvika, genom sin manövreringsförmåga och sin hastighet, kinetiska slagkrafts antimissila försvar som THAAD. Även på detta område ligger Ryssland en alnar före, den hypersoniska segelflygplanet Avangard har kommit in i tjänst i 2 år för att utrusta ICNM RS-28 SARMAT-missilerna Ryska strategiska krafter.

Det tredje tillvägagångssättet är också det mest komplexa, eftersom det innebär att man driver en missil som utvecklas till atmosfärens nedre lager, därför med mycket litet stöd från tyngdkraften, upp till hastigheter som är lika med eller överstiger Mach 5, tack vare särskild motor kallas Scramjet. Halvvägs mellan ramjet och turbojet gör Scramjet det möjligt att använda atmosfärisk luft som ett oxidationsmedel, vilket minskar missilen avsevärt, samtidigt som den bibehåller kontrollerad förbränning trots en flödeshastighet som överstiger. Det som tål konventionella turbojets, som kräver subsonisk luftflöde för att kontrollera förbränningen. Utvecklingen av Scramjet är en av de stora utmaningarna i konkurrensen mellan de stora nationerna och de stora globala luftfartsföretagen, både på det militära och civila området. Men igen, det verkar som att det var Ryssland som började bäst med 3M22 Tzirkon -missilen, som kan utvecklas upp till Mach 8 och resa 1000 km för att slå sitt marinmål.

3M22 Tsirkon Admiral Gorshkov Frigat News Defense | Hypersoniska vapen och missiler | Australien
Den ryska 3M22 -missilen Zirkon kommer att gå i trafik i slutet av året på den tredje fregatten i projekt 22350, amiral Golovko.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Armes et missiles hypersoniques | Australie

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna