Det amerikanska flygvapnet skärper sin strategi för att minska antalet F-35A som det kommer att köpa

I nästan 15 år hade det amerikanska flygvapnet bara ett svar på alla frågor om dess jaktflotta, F-35A. Utrustad med nästan mystiska möjligheter till diskretion och stridskraft, fick flygplanet svara på alla utmaningar de kunde möta under de närmaste 30 åren. Men eftersom de första upptåg av Will Roper, sedan chef för utvecklingen och förvärven av det amerikanska flygvapnet för detta program 2018, fram till de senaste uttalandena från general Brown, stabschef för USAF, och general Kelly, som befaller den amerikanska stridsflygplanet, reserverna i den första världen flygvapnet om dess fetischapparat slutade inte växa. Men mycket mer än enkla reservationer och isolerade försök till förhandling till exempel för en förlängning av Next Generation Air Dominance-programmet som ska ersätta F-22 år 2028, verkar det nu som att amerikanska flygvapnet hjälpte till med detta av en del av kongressen, har genomfört en verklig strategi som syftar till minska antalet F-35A som den kommer att utrustas med, för att frigöra utrymme och krediter för nya enheter som bättre uppfyller deras behov.

Som vi vet var det allt annat än enkelt att attackera Lockheed-Martins Lighting II-program. Programmet representerar mer än 400.000 XNUMX jobb i USA., skickligt distribuerad i de mest inflytelserika staterna i representanthuset av Lockheed, och har därför parlamentariskt stöd, och mer allmänt politiskt, av högsta vikt. Bara nämnandet av en möjlig minskning av de volymer som Pentagon beställer leder därför till ett omedelbart skrik från hundra amerikanska senatorer och representanter, precis som den mäktiga fackföreningen mellan amerikanska flygarbetare, alltid snabb att sätta press på folkvalda för att bevara sina medlemmars jobb. Dessutom har programmet varit kärnan i strategin för internationellt inflytande i USA i nästan tjugo år, Washington destillerade med parsimoni och tvångskommunikation exporttillstånden för dess dyrbara enhet, vilket gör det desto mer önskvärt i ögonen på dess partners och ändå kunder.

F35 fabriksförsvarsanalys | Stridsflygplan | Arméns budgetar och försvarsinsats
Med mer än 400.000 49 jobb utspridda över 35 stater är F-XNUMX-programmet ett industriellt monster som är mycket svårt att vika på sina politiska och ekonomiska grunder.

För att lyckas bryta in i denna bröstplatta var det därför nödvändigt att i tid införa en tillräckligt diffus och utspridd strategi för att inte möta en obeständig motståndsvägg och tillräckligt effektiv för att garantera dess framgång. När det gäller strategi har de amerikanska soldaterna visserligen vissa föreställningar, och vi uppfattar nu all skicklighet, medan programmets öde verkar, om inte förseglat, i alla fall märkbart underskriven. Faktum är att de senaste månaderna har programmet attackerats från alla håll, oavsett om det är så dess alltför höga underhålls- och moderniseringskostnader är oförenliga med USA: s budgetplanering från GAO: s sida och representanthusets försvarskommittédess industriella och tekniska struktur eller dess operativa begränsningar under många simuleringar om en eventuell konflikt med Kina. Andra faktorer, till exempel hans oförmåga att lösa några tekniska problemdess överflöd av reservationer och dåligt utförande som inte lyckas absorberas, dess mjukvara instabilitet eller till och med felen i dess ALIS / ODIN -underhållssystem, har upplevt en mycket större medieexplosion än tidigare, vilket urholkar bilden av enhetens överlägsenhet i opinionen, särskilt i USA.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna