Den amerikanska flottan är fortfarande i mörkret för att motverka Kina i Stilla havet

Säg det den amerikanska marinen går igenom en period av osäkerhet i marinprogrammering Det skulle vara underdrift, eftersom det kämpar, och sedan i flera år, att komma med fast och effektiv planering. Men den snabba maktökningen, och dessutom perfekt kontrollerad, av de kinesiska marin- och marinstyrkorna, i samband med återkomsten av den ryska sjömakten, ökar dessa osäkerheter och skapar en mycket påtaglig känsla av oskärpa i flera månader i Pentagon -tjänstemännens tal. a Govini Think Tank -rapport publicerades för några dagar sedan belyser fenomenet särskilt intressant och pekar på det faktum att planeringen av nuvarande marinkonstruktioner inte möjliggjorde implementeringen av den nya Distributed Maritime Operations, eller DMO, doktrin som US Navy måste genomföra under decenniet att komma.

Som Joint All Domain Command and Control, eller JADC2 av försvarsdepartementet, och Marine Corps Expeditionary Advanced Basing Operation eller EABO, BMD bygger på spridningen av detektorer och effektorer i operationssalen, samtidigt som de säkerställer deras konsekvens och effektivitet genom ett globalt kommunikations- och kommandosystem. Till skillnad från en kryssare som bär 112 missiler och en rad sensorer i ett enda fartyg för att säkerställa luftfartyg, missiler, fartygsskydd och landattacker, erbjuder DMO distribuera element på flera stöd som distribueras på teatern för att säkerställa dess överlevnad genom större diskretion och större rörlighet, samtidigt som eldkraft och detekteringsförmåga hålls intakta.

LightAmphibiousAssaultShip US Marines Military Alliances | Försvarsanalys | Arméns budgetar och försvarsinsats
Light Amphibious Warship kommer att utgöra ryggraden i Marine Corps EOBA -doktrin, så att små enheter snabbt kan omplacera till Stilla teatern.

Tyvärr, som Govini -rapporten påpekar, planeringen av den amerikanska marinen i dag matchar inte ambitionerna i denna doktrin, eftersom det mesta av arbetet är inriktat på att ersätta större enheter med större enheter. Modern men av samma filosofi, som t.ex. hangarfartyg i Ford -klassen, atomkraftsubåtarna i Virginia -klassen, LHA: erna i Amerika -klassen eller Arleigh Burke Flight III -förstörare som kommer att ersätta Ticonderoga -kryssarna och den första generationens Burkes. I hela denna panoply skulle bara ankomsten av fregatter i Constellation-klassen motsvara ett steg i rätt riktning, men dessa kommer i bästa fall bara vara ett tjugotal i tjänst 2035, för otillräckligt antal för att spela en avgörande roll för den avsedda förändringen av läran. Som för ansträngningen till förmån för robotiska marin- och ubåtssystem, det är för närvarande för osäkert och av experimentfältet att utgöra ett verkligt alternativ på kort eller medellång sikt.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Militära allianser | Försvarsanalys | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna