Framhäver de framtida italienska DDX -förstörarna en utveckling av stridsfartyg?

För knappt ett år sedan presenterade Rom ett nytt tungt förstörande program avsett för ersätta luftfartsfrigaterna Durand de la Penne och Mimbelli från 2030, i ett aldrig tidigare skådat försök att förse Marina Militare med en oöverträffad marinmakt i hela Medelhavet. Men bortom denna ambition, kommer dessa nya fartyg, genom sin arkitektur, sina sensorer och deras beväpning, också att bli bland de mest kraftfulla stridsenheterna i hela Medelhavsområdet, vilket motsvarar och ibland till och med överträffar de amerikanska och ryska tunga förstörarna. Eller kineserna. Det är därför relevant att intressera sig för den närmaste till denna nya klass, vilket mycket väl kan vara en skymundan för en verklig utveckling inom området stora marina stridsenheter.

Europas största förstörare

Med en längd på 175 meter och en förskjutning på nästan 11.000 181 ton kommer förstörarna av DDX -programmet att vara de största ytkampanterna som byggdes i Europa från 11.300 m och 1956 1991 ton av kryssaren Colbert från den franska marinen, som lanserades 22 och avvecklades 2600. Det klassificerar Daring-klassens förstörare på mer än 22 meter och 4000 155 ton, och på 9800 meter och 186 12.500 ton de fransk-italienska förstörarna i Horizon-klassen, och till och med förstörarna av den amerikanska flottan i Arleigh Burke-klassen , XNUMX meter lång för en förskjutning av XNUMX ton. På den europeiska teatern är bara kryssarna i Slava -klassen (XNUMX m för XNUMX XNUMX ton) och 2 kärnkryssare i Kirovklassen (252 m för 28.000 XNUMX ton) kommer att överträffa italienska fartyg. Medan européer har gynnat mindre och smalare skrov i många år, är detta inte fallet med asiatiska flottor, eftersom båda Japanska Maya -klass förstörare (170 m för 10.250 XNUMX ton), Sydkoreanska Seijong the Great class destroyers (166 m för 11.000 XNUMX ton) det Kinesisk typ 055 (180 m för 11 till 12.000 XNUMX ton uppskattade) seglar i samma proportioner.

Sejong den store DDG 9912 försvarsanalys | Militära marinkonstruktioner | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Sydkoreanska förstörare av Sejong the Great class är idag de mest kraftfullt beväpnade ytkampanterna med 128 vertikala silor.

Liksom FREMM -fregatterna i Bergamini -klassen kommer fartyget också att ha ett avancerat framdrivningssystem, denna gång baserat på modellen CODOGAL (COmbined Diesel Or Gas And eLectric) som kombinerar integrerad elektrisk framdrivning, gasturbin och gasturbiner. förskjutningskapacitet i tyst läge, samtidigt som de ger en toppfart på 30 knop. Dessutom kommer fartyget att ha en betydande utvecklingskapacitet tack vare en reserv av elektrisk kraft som gör det möjligt att i framtiden överväga integrationen av system som kräver hög elektrisk effekt, till exempel nya sensorer, kapacitet, datorbearbetning och naturligtvis riktade energivapen.

En komplett uppsättning vapen och sensorer


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna