Den amerikanska armén kommer att experimentera med 107 nya tekniker under projektet Convergence 2021

Liksom US Navy och US Air Force utvecklar US Army samtidigt flera hundra forsknings- och utvecklingsprogram med ofta mycket olika ambitioner och scheman. Och i likhet med sina motsvarigheter måste den validera sin samarbetsförmåga i tillämpning av den nya Joint All-Domain Command and Control, eller JADC2, doktrinen, som ramar in den strategiska och taktiska utvecklingen av amerikanska militära operationer under de kommande åren och decennierna. För detta organiserar det sedan förra året varje höst en stor övning, kallad "konvergensprojekt", avsedd just för att validera den kooperativa kapaciteten i några av dess program, samt att bedöma deras operativa mervärde på slagfältet.

Den första delen, Convergence 2020, ägde rum från 11 augusti till 1 september 2020 i Yuma, Arizona, och hade bara begränsade ambitioner, delvis på grund av hälsokrisen kopplad till Covid19 som drabbade USA hårt. United. 500 soldater och civila utvärderade tre veckor under samarbetsförmågan hos vissa nyckelsystem, såsom drönare, nya artillerisystem, robotspaning eller användning av artificiell intelligens. Resultaten, som sträckte sig från tydlig framgång till uppenbart misslyckande beroende på område, analyserades under ett år av ingenjörer och tekniker från den amerikanska armén och dess industriella tjänsteleverantörer för att lösa de problem som uppstått, men också för att möjliggöra en utvidgning av omfattningen av testerna under den andra iterationen, konvergens 2021.

IVAS USARMY Defense News | Artilleri | Militär leveranskedja
Liksom 2020 kommer IVAS infanteri -system för förstärkt verklighet att bli föremål för ett särskilt scenario under övningskonvergens 2021

Detta kommer att äga rum från 12 oktober till 10 november 2021 och kommer att spridas över flera platser, och inte bara en. Utöver de flera tusen soldaterna och 107 tekniska program från den amerikanska armén som kommer att delta i övningen kommer dessutom personal och utrustning från US Air Force, US Navy, US Marines Corps och US Space Force också att delta i försöken, i ett första försök att utfärda JADC2 -doktrinen, om än på ett begränsat sätt. Totalt 7.000 900 anställda kommer att delta i övningen, inklusive 10 som enbart är avsedda att samla in information, XNUMX gånger mer än i den tidigare versionen. Dessutom kommer det att vara mycket mer ambitiöst, inte bara begränsat till det enkla experimentet med att ansluta system, genom att tillämpa ett stort antal av dessa nya samarbetstekniker för att svara på 7 olika scenarier, jämfört med bara 3 år 2020.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Artilleri | Militär logistikkedja

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna