Med ARCAS driver Elbit infanterisoldaten in i framtiden

Sci-Fi-biograf är full av futuristiska vapen som kan hitta ett dolt mål, göra en nybörjare till en erfaren Sniper eller samordna och presentera information om slagfältet. Om James Cameron föreställde sig det, omvandlade det israeliska företaget Elbit, det, denna vision till ett riktigt överfallsgevär, ARCAS, som presenteras nästa vecka på DSEI i London. Och i själva verket erbjuder Assault Rifle Combat Application System verkligen ett löfte om kapacitet som inte kan jämföras med befintliga infanterivapen, till och med de mest moderna, genom att samla i en enda utrustning, ett överfallsgevär, ett elektrosystem. Svagt ljus eller infraröd optik, och ett taktiskt informations- och kommandosystem, allt styrt genom en enkel mini-joystick integrerad i vapenets sikthandtag.

Faktum är att infanteristen utrustad med ARCAS, via teleskopisk sikt eller monokulär, får mycket information integrerad i form av förstärkt verklighet om sin miljö, från sitt vapen, hans elektrooptiska system samt annan utrustad personal med ARCAS, och till och med andra system som finns på plats, såsom drönare, som alla slås samman av vapens bearbetningsenhet för att presenteras på samma sätt. mer effektivt för soldaten. Tack vare ett enkelt och ergonomiskt gränssnitt mellan människa och maskin kan sålunda soldaten upptäcka osynliga rörliga mål även med en ljusförstärkare, identifiera hotens ursprung och till och med korrigera sin skjutning enligt parametrarna för att sätta fokus. .

ArCAS HMI Defense News | Kommunikations- och försvarsnätverk | Kooperativt engagemang
Elbit har utvecklat ett enkelt och intuitivt gränssnitt mellan människa och maskin som låter dig styra alla ARCAS-funktioner via en mini-joystick integrerad i vapenhandtaget.
[armelse] [/ arm_restrict_content]

Men det här är bara de första funktionerna i ARCAS. Elbit konstruerade verkligen vapnet kring ett öppet system, vilket gör att dess funktioner kan förlängas enkelt och snabbt genom att ansluta det till slagfältets hanteringssystem eller till relaterade system, såsom lätta drönare. Detekteringssystem, elektro-optisk, ljud eller elektromagnetiska sekundära detektionssystem, liksom ett icke-uttömmande utbud av sekundära system med kapacitet som kompletterar vapnets. Dessutom, till skillnad från den amerikanska arméns IVAS, som vilar en stor del av systemet på militärens hjälm, är det mesta av tyngden här integrerat i överfallsgeväret, och endast den synliga okularet och förstorad verklighet kommer att väga ner militärens hjälm. Systemet integrerar också många användbara funktioner, såsom geolokalisering och navigering, möjligheten att spela in videon från förlovningen, samt en mycket relevant träningsfunktion för augmented reality.

Dessa nya förmågor som sammanförts i ARCAS kommer därför att kunna ge fördelen till israeliska soldater, och i förlängningen, till väst, medan det som har varit deras styrka i mer än 3 decennier, såsom kommunikationssystem, geolokalisering eller hjälmar utrustade med natt synkikare blir nu mer utbredd, bland annat bland icke-statliga stridande grupper. I själva verket, och utöver den avancerade kapaciteten i kooperativt engagemang, verkar det i själva verket avgörande att ge västerländska infanteristyrkor tillräckligt tekniskt mervärde för att återfå uppstigningen på slagfältet, även om andra länder, som Kina och Ryssland, också utvecklar mycket avancerade infanteri stridsystem, som den ryska Sotnik, en utveckling av Ratnik, som kommer att integrera, liksom ARCAS, avancerad upptäckt och kooperativ stridskapacitet.

Reklamfilm av ARCAS av ELBIT

Om ARCAS strikt sett inte erbjuder nya möjligheter, eftersom var och en redan finns och redan har implementerats, skulle Elbits tour de force lyckas föra ihop dem alla i handtaget. Före ett överfallsgevär och implementera dem samtidigt och i samarbete dessutom i ett system inriktat på skalbarhet, utan att onödigt tynga ner vapnet och infanteristen. eftersom ARCAS i attackgevär version väger endast 1 kg inklusive batterier, och specialstyrkan kort fat version inte överstiger 850 gr. Det återstår att se, från och med nu, systemets beteende i verklig drift. Man kan verkligen frukta att en mini-joystick inte stöder begränsningarna för infanterikamp, ​​eller att kapaciteten hos kooperativt engagemang och kommunikation mellan ARCAS lätt kan krypteras, eller till och med ändras av ett cyberintrång, eller allt. Helt enkelt användas för att lokalisera bärare . Som sagt, Elbit har viss erfarenhet inom alla dessa områden, inklusive att ha utvecklat BMS slagfälthanteringssystem som används av den israeliska armén.

Sista kriteriet, men det är betydande, priset på systemet är för närvarande okänt. Vi kan lätt föreställa oss att detta kommer att överstiga priserna på nuvarande överfallsgevär, även de mest avancerade, eftersom det samtidigt är ett vapen, ett kooperativt engagemangssystem och en systemsimulering och utbildning. Men det är också viktigt att komma ihåg att en stor del av arméerna, särskilt de västerländska arméerna som har råd att förvärva ett sådant system, redan driver sitt eget slagfälthanteringssystem, vilket så snart som möjligt kan användas. med funktionerna i ARCAS. Dessutom riskerar den australiensiska arméns senaste erfarenhet av Elbit BMS att väga in på militärens uppskattning av detta system. Därför, om ARCAS utan tvekan förebådar morgondagens infanterivapen, finns det fortfarande en lång väg kvar innan Elbit lyckas göra det till mer än en beväpningsshowstjärna.

[Armelse]

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Communication et Réseaux Défense | Engagement coopératif

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


[/ Arm_restrict_content]

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna