Missilracet accelererar på den koreanska halvön

Efter flera månader av lugn har missilkapplöpningen, vare sig den är ballistisk eller kryssning, upplevt en snabb acceleration de senaste dagarna på vardera sidan av den 38:e breddgraden av den koreanska halvön. Både Seoul och Pyongyang har verkligen varit engagerade i en kraftuppvisning under några veckor, vilket har nått vad vi kan tänka oss som sin klimax idag.

Inom några timmar avfyrade Nordkorea faktiskt två ballistiska missiler med kort räckvidd i Japanska sjön, medan dess södra granne genomförde det tredje och förment sista kvalificeringstestet av sin avfyrade ballistiska missil. ubåten SLBM Huynmoo 3-4 , och tillkännagav utvecklingen av en ny supersonisk kryssningsmissil.

Kom ihåg att för bara 2 dagar sedan, den 13 september, Pyongyang tillkännager framgångsrik avfyrning av ny kryssningsmissil potentiellt kärnvapen med en räckvidd större än eller lika med 1500 km, medan 4 dagar tidigare, den 9: e, var det Seoul som bekräftade första framgångsrika avfyrningen av sin nya SLBM Huynmoo 4-4-missil från den nya 3000 ton ubåten Dosan Ahn Chang-ho, den andra etappen i en 3-testsprocess som kommer att leda till kvalificeringen av denna förmåga för den sydkoreanska flottan, och vars framgångsrika test idag hui därför utgör slutsatsen.

SLBM Hyunmoo4 4 senaste testet Nyheter Defense | Kärnvapen | Strategiska vapen
Det tredje testet av SLBM Hyunmoo 3-4-missilen avslutar missilens testfas och banar väg för nästa inträde i drift

Som ofta finns lite information om avfyrning av 2 nordkoreanska ballistiska missiler ingrep denna dag. I bästa fall vet vi att missilerna följde en halvballistisk bana på 800 km innan de kraschade i Japans hav, i Tokyo EEZ. Den särskilt låga 60 km långa apogeen som missilerna når upp till bekräftar deras låga bana för att överlista sydkoreanska och japanska missilförsvar, utformade för att slå ballistiska missiler med en mycket högre konventionell ballistisk bana för att tillåta kinetiska påverkare av missilerna. SM-3 i Aegis -systemet eller av THAAD från den amerikanska armén för att slå stridshuvudet, båda med ett förlovningsgolv större än 60 km.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Kärnvapen | Strategiska vapen

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT