För sina ledare måste det amerikanska flygvapnet gå snabbt eller förlora mot Kina

Om någon fortfarande hade tvivel förbereder sig USA och dess arméer aktivt för en eventuell konfrontation, och bara en, mot Kina. Och för att göra det, det amerikanska flygvapnet kommer inte bara att behöva mobilisera alla sina medel, utan också snabbt utvecklas, annars kan det inte vara möjligt att ge de amerikanska och de allierade styrkorna den fördel som är nödvändig för att stå upp mot Pekings arméer. Åtminstone är detta vad flera av cheferna för det första världsflygvapnet förklarade, med anmärkningsvärd synkronicitet, i samband med den årliga upplagan av Air Force Association's Air, Space & Cyber ​​-konferens samt i USA Kongressen de senaste dagarna.

Två stora axlar kommer fram från denna nya push i kommunikationen från det amerikanska flygvapnet. För det första skulle det nu bli brådskande att dra sig tillbaka från serviceflygplan som förbrukar budget- och personalresurser och som inte längre ger ett betydande mervärde för att hålla de kinesiska militärstyrkorna under kontroll. Vari, för den nya sekreteraren för flygvapnet, Frank Kendall, är det nu angeläget att amerikanska parlamentariker går med på att sätta sina personliga visioner och mål, och de potentiella lokala konsekvenserna av dessa förändringar, i bakgrunden, så att det amerikanska flygvapnet kan förbereda sig för den konfrontation som väntar., och som verkar , enligt amerikanska tjänstemäns ord, ibland helt enkelt oundvikligt.

A10 Thunderbolt Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Trots att vingmoderniserings- och ersättningsfasen startade på många A-10-flygningar, pressar det amerikanska flygvapnet återigen för att flygplanet ska tas ur tjänst och slutar konsumera mänskliga och budgetresurser som skulle vara mer användbara någon annanstans.

I USAF: s sökare finns särskilt U2-spionplanet, RQ-4-drönaren och särskilt flygplanet för nära stöd A-10 Thunderbolt II, en anordning hyllad av den amerikanska armén för sin eldkraft och dess förmåga att tillhandahålla eldstöd som ofta har visat sig vara avgörande i drift, men som nu, enligt flygvapnets chefer, är alldeles för sårbar för att motverka luftvärn för att representera ett avgörande fördel. Enheten är desto mer i hårkorset eftersom den ser implementeringskostnaderna växa snabbt på grund av sin höga ålder. Andra enheter, som KC-135 och KC-10 tankfartyg anses också vara för gamla och för sårbar för att effektivt kunna anställas i en modern högintensiv teater. Det kommer i detta avseende att noteras att det berömda "4 + 1" -formatet som tidigare nämnts av General Brown, Stabschef för det amerikanska flygvapnet, för att definiera sammansättningen av den amerikanska jaktflottan år 2030, och vars "+1" exakt representerade A-10, tenderar att förändras i munnen på Pentagons tjänstemän i " 4 "-format, som bara skulle bestå av att NGAD ersätter F22, F-15EX, F-35A och moderniserade F-16, eller dess ersättning väntar allt mer av det amerikanska flygvapnet, men av vilket A -10 skulle vara frånvarande.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna