Grekland skulle vara nära att beställa 3 FDI -fregatter och 3 Gowind 2500 -korvetter från French Naval Group

Efter det smärtsamma australiensiska avsnittet skulle det vara en underdrift att säga att den franska maringruppen behövde goda nyheter för att återställa sin image. Det verkar som att denna goda nyhet är nära att komma, om vi ska tro de mest aktiva kontona på den grekiska halvön i detta område, eftersom Aten och Paris enligt flera av dem skulle ha lyckats komma överens om förvärv av 3 FDI Belh @ rra fregatter, alltså, och det är en överraskning, av 3 korvetter Gowind 2500, åtföljt av ett industriellt och strategiskt partnerskap inklusive, som vi kan föreställa oss, den lokala konstruktionen av några av fartygen. Detta tillkännagivande måste dock tas med nödvändiga förbehåll, den grekiska bloggosfären har redan tidigare packat på olika ämnen.

Erbjudandets struktur ger dock mycket kredit åt dessa läckor. Det råder verkligen liten tvekan om att denna artikulation mellan 3 FDI-fregatter är kända för att inte ha någon motsvarighet inom luftvärnsfältet och mycket effektiv på andra områden, och de 3 Gowind 2500-korvetterna, mycket effektiva i ubåtskrig och krigföring mot fartyg samtidigt som de har den mest bekväma självskyddsförmågan mot luftfartyg, skulle tillåta den grekiska marinen att avsevärt öka sin kraft till sjöss , och att stå upp, under flera år, mot uppkomsten av den turkiska marinen. Dessutom erbjuder denna kombination ett prestationsförhållande - närvaro till sjöss - mycket fördelaktigt pris för Aten, samt förkortade tidsfrister för leveranser av fartyg, samtidigt som den behåller en betydande andel av lokal tillverkning.

GOWIND at sea 2 Defense News | Militära allianser | Militära marinkonstruktioner
Gowind 2500 har redan valts av 4 marinesoldater i världen, för 16 exporterade korvetter, oftast under lokal konstruktion.

Uppenbarligen vet vi ännu inte de viktigaste uppgifterna för ett sådant kontrakt om det skulle formaliseras, såsom orderns totala belopp, leveranstider, den exakta karaktären hos det industriella och tekniska partnerskapet mellan Frankrike och Frankrike. Grekland, som samt konfigurationen som valts av det grekiska amiralitetet för varje fartyg. Å andra sidan, om verkligen Aten och Paris skulle formalisera detta kontrakt, skulle det utgöra ett ytterligare steg in sammanslagningen av de två europeiska huvudstäderna inom försvarsområdet, efter Grekland beställde 24 stridsplan Rafale med Frankrike i år, vilket skapar en stark samarbetsaxel för innehåller vissa expansionistiska ambitioner i östra Medelhavet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna