DARPA: s HAWC hypersoniska kryssningsmissil avslutade framgångsrikt sin jungfrutflygning

Inom hypersoniska vapen står tre huvuddrivfamiljer mot varandra: hypersoniska segelflygplan som implementeras av ballistiska missiler innan de släpps på mycket hög höjd och hög hastighet, och som lyckas behålla sin hypersoniska hastighet genom att dra nytta av gravitationen; ballistiska eller halvballistiska missiler använder raket-typ framdrivning som samtidigt bär bränsle och oxidationsmedel för att producera dragkraft; och så kallade aeroba system som använder en ny typ av motor, Scramjet, som liksom en jetmotor använder atmosfäriskt syre som en oxidator för att producera dragkraft. Uppenbarligen är denna sista lösning den överlägset mest effektiva, eftersom den gör det möjligt att designa mycket lättare beväpning eller med motsvarande massa, utrustad med en räckvidd som är mycket större än användningen av en raketmotor, och i alla fall mycket mer ekonomisk än ballistisk missil - hypersoniskt segelflygpar. Tyvärr är det också den mest komplexa lösningen att implementera ur en teknisk synvinkel.

I själva verket har scramjet i många år betraktats som flygmotorernas heliga gral, och många försök att konstruera en sådan motor som är effektiv över tid och ekonomisk i användning har varit krossande misslyckanden. Till skillnad från en traditionell turbojet, där kompressorerna gör det möjligt att bromsa luftflödet till en subsonisk hastighet så att förbränningen av luft-bränsleblandningen kan kontrolleras, måste Scramjet verkligen lyckas sakta ner ett luftflöde som överstiger Mach 5. när du kommer in i munnen, för samma resultat, utan överdriven överhettning av själva atmosfärluften. Många länder har påbörjat ett viktigt arbete på detta område, inklusive Frankrike, Indien et Japan. Men det är utan tvekan Ryssland som håller övertaget, med 3M22 Tzirkon hypersonisk missil, första missilen baserad på en scramjet som har testats under verkliga förhållanden, och som kommer att vara den första hypersoniska missilfartygsmissilen som kommer att gå i trafik i slutet av detta år, eller i början av nästa år ombord på den nya 22350-amiralen Golocko-fregatten. Framgången meddelades av DARPA behandlar idag denna teknik.

test av 3M22 tzirkon Defense News | Hypersoniska vapen och missiler | FÖRENTA STATERNA
Den ryska 3M22 Tzirkon anti-ship missil är den första hypersoniska kryssningsmissilen som innehåller en scramjet. Den kommer att tas i trafik i slutet av 2021 ombord på den nya fregatten admiral Golocko

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna