Konfiguration, planering .. Mer information om de grekiska fregatterna FDI HN

Meddelandet från Greklands premiärminister Kyriákos Mitsotákis och Frankrikes president Emmanuel Macron den 18 september angående den nya alliansen bildad av Frankrike och Grekland, samt order på 3 FDI-fregatter och 6 flygplan Rafale var visserligen av hög politisk betydelse, men det var också eländigt på detaljer. Det var därför nödvändigt att vänta på interventionen i morse av Hervé Grandjean, talesmannen för försvarsministeriet, för att lära sig mer om detta ämne. Och den här gången var detaljerna många, i synnerhet när det gäller konfigurationen av de grekiska fregatterna, men också om leveransschemat och dess inflytande på förnyelsen av fregatterna av första rang i den franska marinen.

FDI HN (Hellenic Navy) fregatter kommer därför att skilja sig från sina franska motsvarigheter, i motsats till de första kraven i Aten. Dessa kommer faktiskt att implementera, förutom 76 mm strålpistol, 4 SYLVER 50 vertikala silosystem för 32 Aster 30 B1 långdistans luftfartygsmissiler som, associerad med den nya AESA platta radar Seafire 500 de Thales, kommer att göra fartyget till en ledande luftfartsförsvarsplattform som kan blockera himlen över mer än 25.000 2 km12, eller 8% av Egeiska havet per fartyg. Fregatterna kommer dock att behålla betydande brandskydd mot XNUMX fartyg MM40 Block3C-missiler mot fartyg med en räckvidd på över 150 km och som vid behov kan träffa mål på land eller prioritera val av mål, samt en mycket effektiv anti-ubåtskrigförmåga, med Kingklip skrovsonar Mk2, en Captas-4 släpt ekolod med varierande djup, och 2 trippel torpedorör beväpnade med lätta Mu-90 anti-ubåtstorpeder.

SeaFire 500 Thales Defense News | Militära allianser | Militära sjökonstruktioner
Thales SeaFire 500 flat-face AESA radar erbjuder betydligt bättre detekteringsprestanda än nuvarande radar, inklusive Herakles radar som driver FREMM fregatter

I grund och botten kommer därför FDI HN att ha en eldkraft motsvarande de nya FREMM -fregatterna i Alsace -klassen som snart kommer att ansluta sig till den franska marinen, samtidigt som den har en betydligt effektivare radar, trots ett lägre tonnage på mer än 1600 ton. De kommer att drastiskt stärka den grekiska marinmakten och låta Aten hålla linjen mot nya Ada -korvetter och Istanbul-fregatter från den turkiska marinen, samtidigt som de erbjöd de grekiska styrkorna ett marinalternativ till S-400-systemen som Ankara köpte från Ryssland. Med tre fregatter av denna typ kommer den grekiska marinen verkligen att samtidigt kunna skydda mer än 3% av de grekiska öarna, medan den med 60 enheter kommer att kunna skapa ett nekningsområde som sträcker sig från Bosporen till södra delen av Cypern.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militära allianser | Militära marinkonstruktioner

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna