Förhandlingar om Gowind 2500 -korvetter byggda i Grekland för att snabbt gå vidare

När man med smärta följt de ofta partiska och irrelevanta kommentarerna om ubåtprogrammet Shortfin Barracuda i australiensisk press, följ reaktionerna från den grekiska pressen i ämnet tillkännagivandet av valet av FDI Belh @ rra fregatter för modernisering av landets flotta, är mer än uppfriskande, så mycket entusiasm flödar över pressartiklar som kommentarer från grekerna själva. Vi får också veta, vid ett avsnitt, att Marinegruppens fregatt fått från många, bästa betyg från Hellenic Navy Superior Counciloch lämnar liten chans för de andra modellerna att kunna tvinga sig själva som gapet var imponerande. Men, utöver den uppenbara tillfredsställelsen med att ha valt denna modell, för att underteckna ett starkt försvarsavtal med Frankrike och för att göra Ankara upprörd, verkar det nu som att den grekiska marinen, som stöds av en majoritet av grekerna om vi hänvisar till de publicerade kommentarerna, hör inte stoppet där, och att förhandlingarna att få en lokal bygglicens för Gowind 2500 -korvetterna går också mycket snabbt.

Den bakomliggande logiken är uppenbarligen mycket meningsfull, eftersom om FDI är en mellanliggande fregatt med eldkraften och den operativa förmågan hos en tung fregat eller en lätt förstörare, korvetten Gowind 2500 erbjuder, när det gäller kapaciteter nära den hos en medium eller lätt fregatt, och detta till priset av en korvett. Således bär det 100 meter långa fartyget med ett tonnage på 2.400 ton, i sin referenskonfiguration, 8 MM40 Block3C-skeppsmissiler, en 57 eller 76 mm pistol, 2 20 mm kanoner och 2 uppskjutningsrör. Torpeder för Mu-90 anti-ubåtstorpeder som FDI eller som FREMM i Aquitaine-klassen, den enda skillnaden på beväpningsområdet är att ersätta Sylvers vertikala uppskjutningssystem för att rymma luftfartygsmissiler på långdistans Aster 30 B1 eller MdCN kryssningsmissiler , med 16 vertikala celler för Mica VL NG kortdistans luftfartygsmissiler, för att effektivt säkerställa självförsvar i detta område. När det gäller sensorerna motsvarar de fregatter inom området mot ubåtskrigföring, men mindre effektiva när det gäller luftvärnsförsvar, eftersom det inte är fartygets uppdrag.

Naval Group Egyptian Corvette Gowind2500 Defense News | Militära marinkonstruktioner | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Corvetten Gowind 2500 är ett fartyg som hemma i suveränitetsuppdrag som i högintensiv strid, tack vare betydande anti-ubåt och anti-fartygskrigföring och en självförsörjningsförmåga. Luftvärnsförsvar mer än effektivt för ett fartyg med denna storlek.

Å andra sidan, med ett offentligt pris på 375 miljoner euro, är Gowind 2500 mer än halva priset på FDI, och dess 65-manars besättning är 40% mindre. Dessutom kräver den mindre tung och sofistikerad infrastruktur att monteras, och därför mer begränsade investeringar för att anpassa ett varv till dess produktion. Slutligen, genom att dela sitt DNA med FDI, kan den samarbeta på ett avancerat sätt med dessa fartyg för att formulera ett kooperativ och samordnat försvar. Slutligen, i det specifika fallet med det grekiska behovet, är Gowind 2500 inte bara mer effektiv och bättre utrustad än de nya Ada -korvetterna från den turkiska marinen, men den behöver knappast avundas fregatterna i Istanbulklassen under uppbyggnad. Om en del av byggkostnaderna förblir oförenliga, särskilt när det gäller system ombord eller framdrivning, kan lokal konstruktion på ett grekiskt varv dessutom sänka kostnaden avsevärt, mellan 10 och 20% beroende på vald konfiguration.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär sjöbyggnad | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna