Ryssland utvecklar "lätt" luftburen version av Tzirkons hypersoniska missil

Sedan ikraftträdandet av hypersonisk missil 9-S-7760 Kinzhal Inom det ryska flygvapnet i slutet av 2017 tog landet en bekväm ledning gentemot andra nationer, och i synnerhet USA, på detta område. Och de avgörande testerna av 3M22 Tzirkhon hypersonic anti-ship system Driven under de senaste månaderna har bara förstärkt detta tillstånd, särskilt eftersom Tzirkon till skillnad från Kinzhal använder en ny Scramjet-motor för sin framdrivning. Det är just på grundval av en helt ny scramjet betecknad "Object 70" (Izdelie 70), mer kompakt än den som användes ombord på Tzirkon, som de ryska ingenjörerna hade bekräftat utvecklingen av en ny hypersonisk luft-mark-missil. att äga rum i det nya Su-57 stridsflygplan och drönare S70 Okhotnik-B, missilen Gremlin eller GZUR, utvecklad sedan 2018 av Tactical Missile Armament Corporation (KTRV), och vill faktiskt ha en mini-Kinzhal. I februari i år specificerade den ryska försvarsministern Sergej Shoigu att testerna på denna nya missil skulle börja 2023.

Men den överhängande ankomsten av Greml mötte bara en del av behoven hos de ryska luft- och marinstyrkorna, som än idag använder den tunga och besvärliga missilen Kh-31 för attacker mot fartyg, en missil som inte kan äga rum i innehar nya ryska flygplan. Det fanns många anspelningar på utvecklingen av en miniatyriserad version av Tzirkonutan att en formell bekräftelse på utvecklingen har avslöjats. Det är nu gjort. I en artikel publicerad av den ryska sajten Izvestia, vi lär oss såväl som arbetet för design och prototypning av en ny kompakt hypersonisk missil avsedd att utrusta bl.a. Ryska Su-57 och S-70, hade startat. Den nya missilen, betecknad Larchinka-MD, har utvecklats sedan 2019 av samma designkontor KTRV som utvecklar Gremlin, från vilken den tar över den kompakta Izdelie 70 scramjet-thrusteren.

3M22 Tsirkon Amiral Gorshkov Frigat News Defense | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan
3M22 Tzirkon anti-ship missil använder en jämförbar Scramjet-typ men mycket större än Izdelie 70 som kommer att driva Larchinka-MD och Gremlin

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Hypersoniska vapen och missiler | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna