Den amerikanska armén testar en Coyote 3 -drönare för att motverka en svärm av drönare

Anti-drone-drönaren har varit populär i några månader, och särskilt sedan Harpy och andra israeliskt tillverkade Defender 1C som implementerats av azerisoperatörerna, sopade bort motståndspunkterna, DCA och det armeniska artilleriet har det knappt ett år sedan, under Nagorno-Karabakh-kriget 2020. Sedan dess har lätta rekognoseringsdronor, roamingammunition och drönarmarmer samtidigt blivit tekniska utmaningar som det har blivit absolut nödvändigt och brådskande att snabbt förvärva, men också hot som vi var tvungna att skydda oss mot så fort som möjligt. Utöver kinetiska system och riktade energivapen som redan är under utveckling, blev det snabbt uppenbart för den amerikanska armén: vad kan vara bättre och mer effektivt än en drönare för att skydda sig mot andra drönare?

Faktum är att en drönare erbjuder viktiga fördelar med markbaserade system, i första hand det att kunna befria sig från platsens geografi och därför snabbt skydda ett stort område, även om det är överströms med hinder, till exempel i fall av en kuperad eller trädbevuxen yta. Dessutom spelar en drönare i "defensivt" läge på ett sätt "hemma" när det gäller den elektromagnetiska miljön, som är mycket närmare sina egna sändare än offensiva drönare kan vara. Därför, om vi lyckas utrusta eller ansluta en drönare till ett system som kan upptäcka sina motståndare under flygning, och med ett vapensystem som kan neutralisera dem, är "anti-drone" -drönaren förmodligen ett valfritt vapen, ekonomiskt och effektivt för motverka dessa hot.

IAI Mini Harpy 0002 800x445 1 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | Stridsdrönare
Vandrande ammunition, som mini-harpyn här, och lätta ISR-spaningsdronor drevs i spetsen för försvarsnyheter efter Nagorno-Karabakh-kriget, under vilka de spelade en avgörande roll.

Men kan en enda drönare vara effektiv mot en svärm av drönare, det vill säga en grupp med flera drönare som utvecklas på ett samordnat sätt för att utföra en mättnadsattack? Det här är frågan som team från arméns kontor för indirekta bränder och snabba förmågor (IF / RCO) vid Yuma Proving Ground i Arizona hanterade den 21 juli i utrusta en Coyote 3-drönare med ett "icke-kinetiskt" anti-drone-system, det vill säga baserat antingen på ett störningssystem eller ett riktat energisystem av mikrovågstypen, och genom att testa det mot en svärm som består av tio drönare. Enligt uttalanden från den amerikanska armén var inte bara testet en framgång, utan det visade också att Coyote 3 -drönaren kunde återställas i slutet av uppdraget för att kunna renoveras och därmed vara redo att användas igen.. Den amerikanska armén hade tidigare testat en Coyote 2-drönare i anti-drone-version, men utrustad med en militär avgift för att förstöra den motsatta drönaren. Den här gången var det frågan om att förstöra eller neutralisera flera drönare under samma flygning, vilket naturligtvis kräver en annan lösning.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | Stridsdrönare

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna