Peking, Moskva skärper upp sig i Stilla havet med uppvisning av sjöstyrka runt Japan

Under de senaste månaderna har USA och dess allierade intensifierat storskaliga sjöövningar i Stilla havet, ibland nära Kinahavet eller Taiwan, vilket upprepade gånger gjorde Peking upprörd. Hittills har kinesiska marinsvar varit begränsade till utplacering av små flottiller som vanligtvis består av en förstörare av typ 052D och en fregatt mot ubåtskrigföring av typ 054A, åtföljd av ett leveransfartyg. Sedan dess, den massiva övningen som sammanförde 5 kinesiska fartyg, inklusive en kryssare av typ 055, och 5 ryska fartyg, inklusive två antiubåtsförstörare av Udaloy-klass, runt Japan de senaste dagarna, låter som ett nytt steg i eskaleringen av spänningarna i detta redan mycket spända område.

Den 18 oktober bestod en flotta av Cruiser Typ 055 Nanchang, Du jagare Typ 052D Kunming, Typ 054A anti-ubåtsfregatter Binzhou och Liuzhou, och leveransfartyget Dongpinghu Type 903A, anslöt sig till en rysk flotta av Udaloy-klass anti-ubåtförstörare Amiral Panteleev och Amiral Tributs, från två projekt 20380 Steregushiy -fregatter Ryska federationens hjälte Aldar Tsydenzhapov och Gromkiy och underrättelsefartyget marskalk Nedelin-klass Marshal Krylov, för att korsa Tsugaru-passet och kringgå den japanska skärgården i öster, på väg mot sydväst.

Typ 055 Nanchang militära allianser | Försvarsanalys | Militär träning och övningar
Typ 055 Nanchang-kryssaren deltog för första gången i en internationell övning med den kinesisk-ryska flottan som gick förbi Japan

Detta är första gången som en sådan ansamling av kinesisk-ryska sjöstyrkor har observerats, som dessutom ligger nära de japanska kusterna, de japanska styrkorna skickar flera jagare och maritima patrullplan för att följa flottan längs dess rutt. . Det är också första gången som Peking har satt in en av sina nya kryssare av typ 055, fartyg på mer än 12.000 XNUMX ton som bär mer än hundra vertikala silor och har en eldkraft som kan jämföras med den för de mest imponerande västerländska fartygen. Som amerikanen Arleigh Burke jagare eller sydkoreanska Seijong den store, i en multinationell övning. Budskapet som förmedlas av denna styrka är därför helt klart, eftersom medan USA kan förlita sig på mäktiga allierade i Stilla havet, såsom Japan, Sydkorea och till och med Indien, är Peking och Moskva nu vanliga i denna teater.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Militära allianser | Försvarsanalys | Militär träning och övningar

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna