Safran och Rolls-Royce ansikte mot ansikte för att driva den nya generationens indiska fighter AMCA

Lanserade 2010, nästa generations mediumjägarprogram Advanced Medium Combat Aircraft eller AMCA, har utan tvekan många ambitioner i New Delhi och hela den indiska militära flygindustrin. Den första prototypen väntas till 2024, och industriell produktion, om nuvarande tidsplan skulle respekteras, förutser att den tas i bruk i slutet av decenniet, för att ta över från de äldre Su-30 MKI:erna. Medan HAL och hela den indiska industrin nu har kompetensen att utveckla flygplanet, flygkontroller, flygelektronik och vapensystem för flygplanet, finns det fortfarande ett område som den inte känner till. att inte kunna klara sig utan extern hjälp, det design av turbojetmotorn som kommer att driva denna dubbelmotor på 25 ton under belastning.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation de chasse | Contrats et Appels d'offre Défense | Flash Défense

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna