US Air Force investerar i produktion av flygbränsle från atmosfärisk CO2

Även om den nya doktrinen om ledning och kontroll över alla domäner som lagts fram av de amerikanska väpnade styrkorna ger många svar på mångfalden av hot, framkallar den också, som vi har diskuterat vid ett flertal tillfällen, en anmärkningsvärd ökning av komplexiteten i försörjningskedjan för styrkor. utplacerade i mindre och mer spridda enheter. På detta område dök två särskilt viktiga problem upp särskilt under Afghanistankampanjen som på sätt och vis förebådade de logistiska begränsningar som de amerikanska styrkorna kommer att ställas inför, nämligen dricksvatten och bränsle, som tillsammans representerar mer än 50 % av den dagliga masstransporten. att förse de utplacerade styrkorna. Deras transporter på de afghanska vägarna var dock det privilegierade målet för talibanernas attacker med improviserade sprängladdningar, vilket var fallet på samma sätt för de franska styrkorna i Mali.

DARPA har redan under flera år åtagit sig att utveckla ny teknik för möjliggöra för utplacerade styrkor att producera sitt eget dricksvatten, särskilt från luftfuktighet. Likaså har många program dykt upp för att ge ström till avancerade transformatorstationer utan att behöva vara beroende av tillfört bränsle för att driva generatorerna. Dessutom gör kombinationen av elektrisk energi och vatten som produceras lokalt det möjligt att överväga väteproduktion för att driva fordon, samtidigt som de laddar sina batterier för fordon med hybrid framdrivning. Men ett nytt US Air Force-program går nu mycket längre, eftersom det handlar om inget mindre än producera flygbränsle från den CO2 som finns i atmosfärens luft.

F 16 Biobränslenyheter Försvar | Militär leveranskedja | FÖRENTA STATERNA
Användningen av biobränslen gör det möjligt att minska koldioxidavtrycket från stridsflyg, men löser inte det logistiska problemet.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Militär logistikkedja | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna