Kinas nya stealthjager ombord tar sin första flygning

Den kinesiska industriella och tekniska maskinen tycks nu ha nått sin optimala takt, eftersom tillkännagivanden och upptäckter har följt varandra i rasande takt de senaste månaderna. Bara några dagar efter det den nya tvåsitsiga varianten av 5:e generationens fighter J-20 observerades vid ett körprov, och detFractional Orbital Bombing System Test Stirred U.S. Defense Community, här är en bild som visar den första flygningen av den nya stealthjagern ombord på Naval Forces of the People's Liberation Army sändes på kinesiska sociala nätverk, vilket tar bort all tvetydighet om programmets framsteg.

Bilden som visar den nya kinesiska jaktplanen, tillfälligt kallad J-35 i brist på ett officiellt namn, är också den första som faktiskt visar enheten. Som förväntat är enheten tydligt härledd från FC-31 Gyrfalcon från tillverkaren Shenyang, av vilken den tar igen utseendet och den allmänna konfigurationen. Det tvåmotoriga flygplanet har en konfiguration som är jämförbar med den för F-22, med triangulära diamantvingar, två bakre horisontella plan och två lutande svansenheter. Till skillnad från J-20 har den inga ankplan, de horisontella planen fyller funktionen av djupkontroll. Vi observerar också landningsstället på fotografiet, ett förfarande trots allt klassiskt under de första flygningarna av en prototyp, samt en lång sond på nosen av flygplanet, återigen mycket troligt avsedd för prototypen och inte för den seriella enheten. Sittbrunnen, å andra sidan, verkar mer imponerande än den för den ursprungliga FC-31, mycket närmare formen på den omdesignade FC-31 efter 2015, även om allt detta måste bekräftas av analysen av andra bilder .

IMG 0018 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring
Närbild av J-35 under sin första flygning

Denna observation är inte i sig en stor överraskning, eftersom de kinesiska industrimyndigheterna själva antydde vid Zhuhai-mässan som hölls i början av september att tillkännagivandet av den första flygningen för detta nya flygplan skulle ske före årets slut. Precis som den som publicerades nästan samtidigt med nya avancerade flygövervakningsflygplan, betecknad KJ-600, även under flygning. Men koncentrationen av dessa meddelanden på så kort tid, även som de sista observationerna av byggandet av nytt hangarfartyg typ 003 visa att skrovet och det övre däcket nu var färdigbyggda och stängda, visar en perfekt behärskning av kinesisk planering som uppenbarligen kommer att ha sitt nya hangarfartyg på 80.000 XNUMX ton men också sin kompletta luftburna grupp nästan samtidigt, en extraordinär bedrift att känna till den lilla erfarenheten som kinesiska ingenjörer och planerare har kunnat förlita sig på inom detta område.

Kom ihåg att i likhet med de kinesiska flygvapnen som samtidigt utvecklar avancerade 4:e generationens flygplan, såsom J-10C och J-16, tillsammans med den femte generationen J-20, planerar den kinesiska marinflyget att samtidigt utrusta sina hangarfartyg utrustade med Type 003 och senare katapulter, 5:e generationens J-35 jaktplan, men också en ny version av J-15 stridsflygplan som härrör från Su-33, speciellt anpassad för användning av katapulter på hangarfartyg, J-15T, såväl som ombord stealth stridsdrönare, vars beteckning och modell har ännu inte bekräftats, men vilket skulle vara kommer från Sharp Sword-prototypen. Dessutom en tvåsitsig version av J-15 tillägnad elektronisk krigföring och avlägsnande av fiendens luftförsvar, J-15D, skulle också vara under förberedelse, på spåren av J-16D som presenterades på Zhuhai-mässan i år.

IMG 0019 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring
Det publicerade fotot av KJ-600, den kinesiska marinens avancerade flygvaktsflygplan som är tänkt att vara motsvarigheten till den amerikanska E-2D Hawkeye

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Awacs och elektronisk krigföring

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

Alla

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT