Inför västvärldens hot kommer Vladimir Putin att utöka ryskt luftförsvar

Mellan 2012 och 2020 drabbades de ryska väpnade styrkorna en exceptionellt stor moderniserings- och driftsförberedelsefas, ser särskilt antalet stridsbrigader att öka från 15 till 65, och andelen "modern" utrustning i kapitalet går från mindre än 50 % till mer än 70 %. I synnerhet tog de i bruk nästan hundra S-400-system inom tjugo regementen, såväl som mer än 1200 moderniserade T90-, T72B3 / M- och T80BVM-tankar. Omkring 250 nya Su-34, Su-35, Mig-35 och Su-30 stridsflygplan har anslutit sig till deras enheter, samt ett stort antal helikoptrar, drönare och artillerisystem. Inför denna observation åtog sig västerlänningar från 2014 att återuppbygga sina egna väpnade styrkor, som hade varit svårt utslitna under perioden efter det kalla kriget. De första betydande ökningarna av försvarsbudgeten skedde dock inte förrän mellan 2016 och 2019.

Det är just på grundval av denna observerade ökning av resurserna för västerländska arméer, och i synnerhet europeiska arméer, som president Vladimir Putin just har meddelat. en stor insats för att stärka rysk luftförsvarsförmåga, med förvärvet under de kommande åren av 25 nya S-400- och S-350-system, samt 200 flygplan, avsedda, enligt den ryska statschefen, att svara på det växande hotet från Nato, självt dock ett resultat av den betydande ökningen av den ryska militära kapaciteten som inleddes med Vladimir Putins återkomst till presidentposten 2012. I juni förra året, fortfarande på samma linje, meddelade den ryske försvarsministern Sergei Choigou konstitutionen av 20 nya militära enheter för det västra distriktetjust för att kontrollera det växande hot som Nato utgör mot Ryssland.

okhotnik Su57 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan
Det ryska flygvapnet förväntas samla in 76 Su-57 år 2028, samt ett okänt antal S70 Okhotnik B stridsdrönare

Även om alla officiellt förnekar det, är detta mycket uppenbart en välkänd kapprustningsmekanism under det kalla kriget, som var och en motiverar sina handlingar på grundval av reaktionerna från den förmodade motståndaren på andra handlingar som tidigare utförts, vilket alla leder till en betydande ökning av spänningar såväl som i de militära resurser som sätts in. Men i det här specifika fallet handlar det mycket mer om en kommunikationsövning från den ryske presidentens sida, än om en verklig förändring av försvarspolitiken och nuvarande militära programplanering. Under de kommande åren, det vill säga i slutet av den nuvarande programlagen 2027, borde de ryska arméerna redan få 76 nya generationens Su-57-krigare, ett fyrtiotal Su-34 bombplanoch minst tre dussin tunga Su-35-jaktplan, till vilket måste läggas S70 Okhotnik B stridsdrönare, transportplan, Tu-160M-bombplan och helikoptrar, som alla når och till och med lätt överstiger de 200 flygplan som annonserats. De 25 S-350- och S-400-systemen representerar endast 5 fullt fungerande luftvärnsregementen, medan mer än tio regementen fortfarande är utrustade med gamla system som Buk M2 eller S-300.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta försvar 114 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med koden Metanniv24

Erbjudandet gäller från 10 till 20 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna