Efter J-35 är det tvåsitsiga stealthjaktflygplanet J-20Bs tur att ha gjort sin första flygning

Förutsägbart efter det körtester med hög hastighet har observerats, den 5:e generationens kinesiska jaktplan J-20B, en tvåsitsig version av flygplanet från Chengdu, gjorde sin första flygning fredagen den 5 november, eftermiddagen. Informationen bekräftades av några lokala källor som vidarebefordrats av kinesiska sociala nätverk. Prototypen, registrerad 2031, fotograferades till och med under startkörningen, vilket huvudbilden i artikeln visar.

Under lång tid var tvåsitsiga versioner av stridsplan avsedda för pilotutbildning och deras operativa omvandling. Men med ankomsten av särskilt realistiska simulatorer är behovet av att säkra hanteringen av ett flygplan för en ny pilot genom att installera en erfaren instruktör i baksätet inte längre nödvändigt. Och J-20B, som F-15E eller Rafale B, kommer inte att ta ombord en instruktörspilot i baksätet, utan en andra besättningsmedlem, pilot eller vapensystemofficer, i syfte att dela arbetsbördan ombord på flygplanet, särskilt under de mest krävande uppdragen. Flera indikationer tyder alltså på att en av funktionerna hos den nya J-20B framför allt kommer att vara att implementera och kontrollera flera stridsdrönare som agerar till förmån för det styrda flygplanet, genom att transportera sensorer men också vapen, för att täcka en större omkrets, och att öka flygplanets operativa kapacitet och eldkraft.

rafale TBA Fighter aviation | Konstruktion av militära flygplan | Flash försvar
De tvåsitsiga versionerna av moderna jaktplan är inte längre avsedda för pilotutbildning, utan för att dela arbetsbördan i cockpit mellan de två besättningsmedlemmarna.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense logotyp 93x93 2 Fighter aviation | Konstruktion av militära flygplan | Flash försvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna