Kina bygger repliker av amerikanska hangarfartyg och jagare i öknen

Taklamakanöknen, en öken och mycket fientlig plats på mer än 270.000 2 km2010 i hjärtat av uigurernas territorium i nordvästra Kina, föreslogs 50 att bli en del av mänsklighetens naturliga världsarv. Detta torra utrymme som ser temperaturer på 40 ° C under dagen gnuggar sig med -XNUMX ° C på natten, är också ett privilegierat träningsområde för People's Liberation Army, som har testat sina ballistiska missiler där i många år. På senare tid har emellertid former som inte passar denna miljö noterats av västerländska observationssatelliter. De kinesiska arméerna byggde faktiskt där förenklade kopior av flera stora krigsfartyg, i synnerhet de stora hangarfartygen av Nimitz-klassen och jagarna i Arleigh Burke-klassen.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Coastal Defence | Militär träning och övningar | FÖRENTA STATERNA

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna