Ryssland utmanar F-35 i UAE med Su-75 schackmatt

Sedan den officiella presentationen i somras vid ARMY-2021 i Moskva har den nya ryska 5:e generationens enmotoriga stridsflygplan Su-75 Checkmate uppenbarligen blivit Sukhois arbetshäst men även Rostec att vinna under de kommande internationella tävlingarna inom stridsflygplan. . Den här veckan, på Dubai Airshow, tog det nya flygplanet, som fortfarande bara existerar som en statisk prototyp, sina första steg på den internationella scenen och är tydligt positionerat som ett alternativ till amerikanska F-35A, men också till Rafale, Typhoon och Gripen européer, i tal från ryska tjänstemän, särskilt på marknaden i Mellanöstern.

Kom ihåg att Su-75 Checkmate är ett enmotorigt jaktplan som använder koder från den 5:e generationen och erbjuder, åtminstone i Rostecs tal, många mycket attraktiva fördelar. Med en maximal startvikt på 18 ton, och en tomvikt på 10 ton, skulle flygplanet falla in i kategorin multifunktionella enmotoriga jaktplan som Mirage 2000 eller F-16. De tillkännagivna prestationerna, inklusive en operativ räckvidd som är större än 1000 km, och en betydande vapenkapacitet, skulle dock placera den mer i linje med den för F-35A, Super Hornet eller Rafale, enheter som väger 25 ton vid start, dyrare att skaffa och använda. Förutom ett löfte om smyg, erbjuder den också ett utmärkt dragkraft-viktförhållande även med AL-41F1 interimreaktorn, hög manövrerbarhet tack vare den tredimensionella vektorstyrda dragkraften som erbjuds av denna motor, och perfekt modern flygelektronik ombord som integrerar AESA-radar, headset, FLIR och datafusion.

su 57 su 75 2 960x602 1 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Även om den är nästan 12 ton lättare än Su-57, förblir Su-75 en imponerande enhet som inte tillåter att den klassificeras i kategorin "lätta" jaktplan.

Med anledning av denna utställning bekräftade den ryska tillverkaren också att den har för avsikt att utvecklas en obemannad version av sin enhetutan att ge mer information om denna version. Detta tillkännagivande kan antyda att S-70 Okhotnik B, mer imponerande och utrustad med en handlingsomfång och en nyttolast som är betydligt större än schackmattens, skulle för sin del vara reserverad för de ryska flygvapnen. , och att droneversionen av Su-75 skulle täcka detta segment på den internationella scenen. Det kommer i detta avseende att noteras att Ryska flygvapen har fortfarande inte formaliserat sitt intresse för det nya flygplanet, även om ledningen för Rostec har meddelat att exportkontraktsförhandlingarna om denna inte kommer att påbörjas förrän serieproduktionen börjar 2026, vilket tyder på att de första tillverkade partierna verkligen kommer att vara för inhemskt bruk.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna