Enligt simuleringar kommer det amerikanska flygvapnet att förlora sin fördel från 2027 på den nuvarande banan

"Wargaming-simuleringar visar att vi inte accelererar tillräckligt snabbt, ... vi måste gå snabbare." Det är i dessa termer som general Clinton Hinote, som leder operativ framsyn för det amerikanska flygvapnet, beskrev situationen. under ett webbseminarium anordnat av Center for an New American Security. Och enligt honom, där USA hittills uppskattat att ha fördelen över Kina med nuvarande planering fram till åtminstone början av 2030-talet, och ankomsten av NGAD, dessa simuleringar visar nu att böjningspunkten skulle vara 2027, ett mycket symboliskt datum eftersom det är det framsteg för Stillahavskommandot som troligt för en kinesisk militär operation mot Taiwan.

För general Hinote är observationen nu mycket tydlig, det tekniska och industriella tempot följs av det amerikanska flygvapnet, just det som ändå har accelererats avsevärt. sedan 2020 och ankomsten av den nya stabschefen, general Brown, är inte längre tillräckligt för att klara av de observerade och förväntade framstegen inom den kinesiska försvarsindustrin, och detta på mycket kort sikt, eftersom 5 år vad gäller militär planering är extremt kort tid att reagera på. Med andra ord, och i avsaknad av en massiv och mycket snabb reaktion vad gäller planering, kommer det amerikanska flygvapnet, och med det alla amerikanska och allierade styrkor, att låsas in en strategisk överraskningssituation, oförmögen på något sätt att reagera tillräckligt snabbt för att behålla den operativa fördelen gentemot Folkets befrielsearmé.

IMG 0017 e1635510516429 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan
På bara några veckor avtäckte Kina Electronic Warfare J-16D, fartygsburen J-35, tvåsitsiga J-20S/SA och ett fraktionerat orbital bombardemangssystem som kan släppa ett hypersoniskt glidflygplan var som helst i världen.

För att möta denna stora utmaning med potentiellt avgörande konsekvenser för säkerheten i USA och många vänliga och allierade länder, föreslår General Hinote tekniska vägar som överensstämmer med de särskilt korta tidsfrister som är tillgängliga för det amerikanska flygvapnet. För det första, att ta upp en nu traditionell litania för USAF, skulle det vara en fråga om ta alla föråldrade system ur drift, för att frigöra krediter men också mänskliga resurser för att starta denna omvandling. De berörda "Legacy-systemen" var inte tydligt betecknade, men de är uppenbarligen desamma som vanligt, som A-10 Thunderbolt II, F-15C eller F-16C / D i sin äldsta version. För General Hinote är det nu viktigt att lita på ett växande antal stridsdrönare som kan kompensera för ökningen av kinesisk makt, både inom flygsektorn och när det gäller nekad tillgång.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna