FREMM luftvärnsfregatten Alsace ansluter sig till aktiv tjänst i den franska flottan

Den nya FREMM-fregatten med förstärkt luftvärnsförmåga Alsace togs officiellt i bruk måndagen den 22 november, enl. ett meddelande publicerat direkt av ministern för de väpnade styrkorna, Florence Parly. Detta skepp ersätter luftvärnsfregatten Cassard togs ur tjänst i mars 2019 och tillåter Marin att nu anpassa 9 moderna fregatter, av de 15 fartyg av denna typ som den måste ha enligt vitboken från 2013 och 2017 års strategiska översyn. Om antalet ännu inte är där, väntar på inträde i tjänst med systerfartyget Lorraine 2022 , sedan med de nya FDI-försvars- och interventionsfregaterna mellan 2025 och 2030, de nya kapaciteterna som erbjuds av Alsace, särskilt inom området för luftvärnsförsvar, gör det möjligt för Navy National att göra ett betydande hopp i omedelbar kapacitet.

Om Alsace-klassens fregatter varken har tonnaget eller detektions- och eldkraften hos de två luftförsvarsfregaterna i Forbin-klassen, är de å andra sidan mycket mer mångsidiga och mycket billigare (35 % billigare). L'Alsace är faktiskt en utveckling av Aquitaine-klassen, en mångsidig fregatt med landangreppskapacitet med 16 MdCN kryssningsmissiler. Om de 16 MdCN:erna har ersatts av lika många Aster 30 långdistansluftvärnsmissiler, för totalt 32 missiler i vertikala silos redo att avfyras, och om Herakles-radarn från FREMM har optimerats för luftvärnsuppdrag. I luften behåller Alsace Aquitaines utmärkta anti-ubåts- och anti-fartygskrigföring, med en högpresterande ekolodsdetekteringskedja inklusive ett CAPTAS-2 bogserat ekolod och Kingklip-skrov-ekolod, och en ASM Caiman brottningshelikopter.

Den franska marinen sätter in NH90-helikoptrar utrustade med Flash-ekolod för anti-ubåtskrigföring Military Naval Constructions | Träning och militära övningar | Flash försvar
NH-90 Caiman Marine erbjuder högpresterande detektions- och engagemangsmöjligheter för undervattens- och ythot, särskilt tack vare dess Flash-härdade ekolod

Faktum är att Alsace är lika bekväm i luftvärnsuppdrag, att kunna skapa en zon för nekad tillträde på 100 km runt sig tack vare sina Aster 30-missiler, som inom anti-ubåtskrigföring, som har samma diskretion och samma detektions- och engagemangskapacitet som Aquitaine inom dessa områden. Fregatten kommer därför att utgöra ett nyckelelement i skyddet av stora enheter i den franska flottan, såsom hangarfartyget Charles de Gaulle eller Assault-helikopterfartygen av Mistral-klassen, vid sidan av FDA av Forbin-klassen och av Aquitaine-klassen FREMMs. Observera att tillkännagivandet om igångsättningen av Alsace kom även om det deltar i franska flottans Polaris stora övning, som samlar i Medelhavet och Biscayabukten, 24 fartyg inklusive hangarfartyget Charle de Gaulle, tillhörande 6 nationer (Frankrike, Spanien, Italien, USA, Grekland och Storbritannien), 65 flygplan och 6000 3 sjömän också som delar av armén och flygvapnet fram till den 2021 december XNUMX.

Å andra sidan kan vi inte låta bli att märka det de medel som den franska flottan för närvarande har är särskilt begränsade. Förutom kärnkraftshangarfartyget Charles de Gaulle och 3 PHA räcker det bara 4 operativa kärnvapenattackubåtar, 2 luftvärnsfregatter, 7 FREMM inklusive en för luftvärn, samt 5 lätta smygfregatter, varav en har moderniserats för att fungera som en interims pågående FDI-leveranser. Resten av enheterna består av T70-fregatter med föråldrade operativa kapaciteter olämpliga för modernt engagemang, och ännu äldre A69 sjöpatrullfartyg och trepartsminjägare som också når pensionsåldern. Tyvärr, även om formatet för den franska flottan är otillräckligt för att möta de säkerhetsutmaningar som har uppstått de senaste åren, kommer den inte att kunna ha sin minsta arsenal förrän 2030, då alla IDF, men också SSN-klassen Suffren, ochDe nya havspatrullfartygen kommer att ha levererats. Det återstår bara att hoppas att inget allvarligt inte händer då...

charles de gaulle hangarfartyg FREMM Military Naval Constructions | Träning och militära övningar | Flash försvar
Trots ibland unika medel, som hangarfartyget Charles de Gaulle, kommer den franska marinen att gå igenom decenniet i en situation med kronisk kapacitetsbrist.

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna