Vad är Rysslands konventionella militärmakt idag?

2015, med hänvisning till ryska militära interventioner på Krim och Syrien, förklarade president B. Obama att Ryssland inte var mer än en regional styrka på tillbakagång. Idag, medan Moskva har samlat nästan 100.000 XNUMX män vid Ukrainas gränserRysslands president Vladimir Poutine anser att hans lands militära makt är tillräcklig för att han ska kunna införa fasta villkor för europeiska länder när det gäller framtiden för hans granne. Med tanke på alla europeiska makters utrymme för skönsmässig bedömning i denna fråga är det tydligt att för ingen av dem är Ryssland idag en försumbar militärmakt, och ännu mindre på tillbakagång.

Den allmänna uppfattningen om den verkliga militärmakten som Kreml förfogar över är dock oftast till stor del felaktig, och mycket i greppet om vad som var den sovjetiska militärmakten under det kalla kriget. Även om det är sant att Moskva fortsätter att vara i nivå med Washington på området för strategiska vapen, oavsett om det gäller antal huvuden eller vektorer, har dess konventionella militära makt, å sin sida, utvecklats kraftigt under de senaste 15 åren. kombinerade åtgärder av de reformer som genomfördes av försvarsminister Sergei Chouigou och stabschefen för de väpnade styrkorna Valery Gerasimov, anlände båda till sina poster i samband med att Vladimir Poutine återvände till Kreml 2012. Och idag, Ryska väpnade styrkor har en struktur, men också en doktrin och en nivå av operativ effektivitet, utan någon gemensam åtgärd med den sovjetiska Röda armén.

En professionaliserad och modern väpnad styrka

Medan Röda armén, vid det kalla krigets höjdpunkt på 80-talet, samlade mer än 6 miljoner man och tiotusentals stridsvagnar och pansarfordon, är den moderna ryska armén samtidigt mycket mer kompakt, med bara 900.000 72 man och kvinnor som tjänar flaggan, och oändligt mycket mer effektiva, särskilt tack vare en mycket hög professionaliseringsgrad, som idag representerar mer än 250.000 % av arbetsstyrkan. De 650.000 300.000 värnpliktiga som fullgör sin värnplikt under en period av ett till två år, beroende på fallet, är i själva verket avsatta för stöd-, logistik- och inre säkerhetsuppdrag, där de 75.000 190.000 aktiva soldaterna, vad gäller dem, utgör den operativa strejken denna armés styrka. Bland dem hör endast 160.000 XNUMX män och kvinnor till de ryska markstyrkorna, till vilka ska läggas de cirka XNUMX XNUMX fallskärmsjägare från de luftburna styrkorna. Flygvapnet, som samlar flygvapnet, men också rymdstyrkan och försvarsstyrkan som använder ballistiska missiler samt luft- och antimissilförsvaret i landet, samlar XNUMX XNUMX män och kvinnor. När det gäller den ryska flottan, i full återupplivning, är den stark av XNUMX XNUMX sjömän och officerare.

ZApad ryska trupper Analys Försvar | Artilleri | Stridsflygplan
Endast 250.000 900.000 värnpliktiga är integrerade i de XNUMX XNUMX män som idag utgör de ryska väpnade styrkorna

I själva verket förlitar sig de ryska arméerna idag inte längre, som tidigare i Sovjetunionen, på önskan att numeriskt överträffa motståndaren, utan snarare på professionella soldater med hög utbildningsnivå, men också en riktig stridsupplevelse. Så, enligt Vladimir Putin, 85 % av de ryska befälet har haft erfarenhet av strid, i synnerhet genom många utplaceringar i den syriska teatern, men också i Libyen, i Donbas eller i Kaukasus. Detsamma gäller utrustning, eller nästan, i tjänst i de väpnade styrkorna, en majoritet av dem har varit utplacerade och erfarna i strid i dessa teatrar, med en särskilt effektiv återkoppling och kontinuerlig förbättringsmekanism, om man ska tro offentliga rapporter.

Oöverträffad eldkraft


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Artilleri | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna