Utanför kontraktet Rafale, UAE beställer 12 H225M Caracals från Airbus Helicopters

Uppenbarligen kom Emmanuel Macron inte för intet under sin expressturné i Mellanöstern den 2-4 december. Faktiskt, förutomhistoriskt kontrakt på 16 miljarder euro för leverans av 80 stridsflygplan Rafale till standard F4 och ett lager av MICA NG- och Scalp-missiler, Förenade Arabemiraten har också beställt från Frankrike 12 H225M Caracal manövreringshelikoptrar, till ett belopp som uppskattas till mellan 700 och 800 miljoner euro. Denna försörjningsorder för Airbus Helicopter och i synnerhet för Marignane-platsen där flygplanet kommer att monteras, kommer att göra det möjligt för den europeiska helikoptertillverkaren att ta sig igenom de kommande magra åren utan problem, med en döende och mättad offshoremarknad. av helikoptrar i flottan, och en militär marknad också i väntan på beställningen av HIL-programmet och dess H160M Guépard avsedda att ersätta Gazelle, Alouette, Panther och andra fennec inom de 3 franska väpnade styrkorna.

Till skillnad från NH90 från ett europeiskt konsortium, är H225M Caracal, den sista versionen av Super Puma-familjen, en enhet som till stor del baseras på den franska försvarsindustriella basen, samtidigt som den erbjuder prestanda nära den europeiska helikoptern. Med en maximal startvikt på 11 ton kan Caracal bära 5,7 ton nyttolast, mer än tomvikten på 5,3 ton. Den kan alltså transportera upp till 28 beväpnade kommandosoldater, eller 10 bårar i sin medicinska evakueringsversion, med en marschhastighet på 285 km/h och över en sträcka på nästan 800 km, som kan förlängas tack vare sin teleskopiska lufttankstång. Den har också den senaste generationens flygelektronik, ett anti-missilskyddssystem med branddetektor, lockutskjutare och elektroniskt störningssystem, och ett avancerat FLIR-optroniksystem. Den kan också ta emot olika vapenkonfigurationer, inklusive hamnkulsprutor, raketkorgar samt AM-39 Exocet anti-skeppsmissil i sin marinversion (beställd av till exempel Brasilien)

A400M H225M Militär helikopterkonstruktion | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Förenade arabemiraten
Tack vare sin teleskopstång kan H225M Caracal tankas under flygning av KC-130 och A400M flygplan, vilket ger den en mycket viktig förlängning, speciellt för SAR- och specialstyrkans uppdrag.

Används av flygvapnet och rymden som en del av dess specialstyrkor och räddningsuppdrag, har Caracal beställts av 11 exportkunder sedan den togs i bruk 2005, totalt 239 enheter, beställda och/eller levererade. Som sådan kompenserade det till stor del för den hejdundrande uppsägningen av kontraktet för 50 enheter som tillkännagavs av den nya polska regeringen 2015 till förmån för amerikanska enheter. Flygplanet var också framgångsrikt engagerat i stridsoperationer vid flera tillfällen, vare sig det var i Afghanistan, Libanon, Somalia eller till och med Mali, under vilka det visade sin effektivitet och robusthet.

Framgången för Airbus Helikoptrar i Mellanöstern är kanske inte den enda. Faktum är att Emmanuel Macron fortfarande måste göra ett stopp i Saudiarabien i slutet av resan, och det kan mycket väl hända att Riyadh då och då kommer att beställa mellan 30 och 50 lätta helikoptrar från den franska industrin, vilket skulle markera ett första steg mot att ge tillbaka en nåd från Paris till Saudiarabien. På ett eller annat sätt är dessa beställningar väsentliga för att upprätthålla Airbus Helikoptrars globala verksamhet i Frankrike, i avvaktan på undertecknandet av HIL-kontraktet och dess 150 H160M medelhöga helikoptrar, men också för slutförandet av diskussionerna mellan Paris, Madrid och Berlin om ämnet Tiger 3.

H160 militärt ansikte 900x600 1 Konstruktion av militärhelikoptrar | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | Förenade arabemiraten
H160M Guépard kommer att ersätta många modeller av lätta och medelstora helikoptrar inom de franska väpnade styrkorna

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna