Kinesiska H-6J bombplan tränar för att släppa sjöminor

Medan den kinesiska flottan nu är solid när det gäller sin ytflotta, med en flotta som består av 5 typ 055 kryssare och 25 jagare av typ 052D i rad, plus hundra fregatter och korvetter, förblir den under hot från amerikanska men även japanska, sydkoreanska och till och med australiensiska ubåtar (i en avlägsen, mycket avlägsen framtid ...), som den visade kraschen av USS Connecticut i Kinasjön två månader sedan. Även om åtgärder på medellång sikt har vidtagits, såsom den gradvisa ankomsten av nya ubåtar av typ 039C ou möjlig ersättning av de första 20 typ 056 korvetterna genom en modell med ökad antiubåtsdetekteringsprestanda är behovet av att stärka antiubåtsförsvaret i Sydkinesiska havet och i Taiwanpasset närvarande och kräver omedelbara åtgärder.

Det är troligen med detta i åtanke som de kinesiska flygstridskrafterna genomförde en marin minfällningsövning förra veckan med sina nya H-6J långdistansbombplan, under en kombinerad gruvövning. och konventionella bombardement, enligt den statliga sajten GlobalTimes.cn med hänvisning till en rapport från den sjunde kinesiska tv-kanalen, ägnad åt de väpnade styrkorna. Av alla metoder för krigföring mot ubåtar är brytningen av sjötillgångar utan tvekan den som har potentialen att utgöra de största problemen för amerikanska och allierade ubåtar. Av naturen passiva är undervattensminor mycket svåra att lokalisera för en nedsänkt dränkbar som försöker förbli så diskret som möjligt. Å andra sidan är de bara effektiva på relativt smala och grunda passageområden, som i sund.

PLAN Typ 039C Amfibieanfall | Maritime Patrol Aviation | Strategiska bombplan
Enligt observationer är minst två ubåtar av typ 039C, med en kiosk med karaktäristiska former, till havs hittills.

Men med tanke på Sydkinesiska havets speciella geografi och Taiwans Detroit, kan denna metod, visserligen något ålderdomlig, visa sig vara mycket effektiv för att hålla västerländska ubåtar på avstånd, genom att stänga vissa sundnycklar, särskilt de som ger tillgång till Suluhavet längs den filippinska kusten, även genom att blockera vissa passager mellan de japanska öarna Okinawa och Amami-Oshima, vilket gör det möjligt för den kinesiska flottan att koncentrera sina ytresurser, ubåtar och luftstridighet mot ubåt över de återstående utrymmena, utan att behöva skingras alltför mycket . En sådan lösning kan också anses snabbt undergräva Taiwans östra kuster om ön skulle erövras av kinesiska styrkor, för att förhindra en allierad amfibiemotoffensiv.

Å andra sidan förutsätter implementeringen av en sådan strategi att man tidigare erhållit total överlägsenhet i luften över det berörda luftrummet, samt eliminering av alla motståndarens luftförsvar. I själva verket förutsätter fällningen av undervattensminor att flygplanet utvecklas nära ytan, med relativt låg hastighet, vilket gör det till ett valmål för jakt eller mot luftvärnsförsvar om det behövs. Men det faktum att sjöflygstyrkorna öppet tränar för denna typ av manöver, och till och med främjar den offentligt, framstår utan tvekan som ett meddelande riktat till den amerikanska flottan såväl som till dess allierade, för att varna för den potentiella närvaron av denna typ av min nu i Sydkinesiska havet. Det råder ingen tvekan om att detta budskap kommer att ha hörts i Washington, förlusten av en västerländsk atomubåt som förstördes av en kinesisk ubåtsmina som i dessa tider av spänning utgör en potentiell casus belli mellan de två supermakterna.

120991355 uss conneticut amerikanska regeringens amfibieangrepp | Maritime Patrol Aviation | Strategiska bombplan
Kinesiska H-6J bombplan övar på att släppa marinminor 3

För vidare

Alla

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna

Meta-försvar

GRATIS
SIKT