Den amerikanska armén kommer att investera 2,7 miljarder dollar i siktsystemen för sin nya generation automatgevär

- Annons -

I de flesta science fiction-filmer kommer framtidens vapen med extremt avancerade siktningssystem som kan upptäcka mål i svagt ljus eller bakom skydd, beräkna den ballistiska banan och kommunicera med andra vapen. Återigen kommer verkligheten snart att ansluta sig till fiktionen, sedan den amerikanska armén har precis tilldelat ett kontrakt på inte mindre än 2,7 miljarder dollar till företaget Vortex Optics, för att kunna leverera cirka 250.000 157 XMXNUMX NGSW-FC (Fire Control) eldledningssystem som en del av programmet Next Generation Squad Weapons. Systemet kommer att utrusta både NGSW-R-attackgevären och stödvapenen i NGSW-AR-programmet, som båda är beroende av bl.a. en ny kaliber på 6,8 mm som erbjuder ökad eldkraft inför den traditionella 5,56 mm NATO som för närvarande är i bruk.

Och innovativa möjligheter, XM157 kommer inte att saknas, med ett ljusförstärkningssystem, en laseravståndsmätare, en ballistisk dator i kombination med en synlig eller infraröd siktlaser, en atmosfärisk station, ett inspelningssystem och ett kommunikationssystem, allt integrerat i en digital gränssnitt. Målet för den amerikanska armén är att samtidigt öka precisionen och dödligheten hos elden, och därmed dess förbands eldkraft, men också att öka styrkornas interoperabilitet, med tillämpning av doktrinen. -Domän kommando och kontroll. Det kommer med all sannolikhet att vara kopplat till framtida IVAS utökade länkade system som för närvarande utvecklas, särskilt för kommunikationsaspekterna. Dessa nya system kommer i synnerhet att göra det möjligt att öka räckvidden för engagemang genom att dra fördel av den ökade kraften hos projektilerna kopplade till den nya kalibern, för att utklassa fiendens enheter i detta område, och därför engagera dem innan de kan -även, hämnas.

vortex ngsw fcu 1 e1641828550163 handeldvapen | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA
Den amerikanska armén kommer att investera 2,7 miljarder dollar i siktesystem för nästa generations automatgevär 3

Om det elektrooptiska systemet i NGSW-programmet tilldelades Vortex Optics (till nackdel för L3 Harris, dess konkurrent i denna tävling), var valet av tillverkaren av de två infanterivapenen avsett att ersätta M4 automatgevären samt maskingevären M249 SAW och M240, har ännu inte dömts. Av de 5 tävlande som initialt tävlade har tre redan eliminerats, Textron System, FN-America och PCP-Tactical. De två konkurrenterna som fortfarande utvärderas är SIG Sauer med SIG MCX inom automatgevär och SIG MG 6.8 för stödvapen, samt True Velocity med automatgeväret RM-277R som använder Bullpup-konfigurationen. , och RM -277AR maskingevär. Det slutliga avtalet bör tillåta leverans av cirka 250.000 4 exemplar av NGSW-R (gevär eller överfallsgevär) och -AR (automatiskt gevär eller stödvapen/maskingevär) distribuerade mellan den amerikanska armén och marinkåren, till destination i prioritet av infanteri- och mekaniserade infanteriförband, de återstående stödförbanden å sin sida utrustade med MXNUMX och MP.

RM 277R handeldvapen | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden | FÖRENTA STATERNA
En av två finalister för NGSW-programmet, True Velictys RM-277 förlitar sig på en Bullpup-struktur
- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna