US Navy kommer att utrusta sina Arleigh Burke Flight IIA jagare med den nya EASA SPY-6 radarn

Liksom Ticonderoga-kryssarna och ett antal jagare och luftvärnsfregatter i tjänst med de allierade flottorna i USA, Amerikanska jagare av Arleigh Burke-klass, som idag utgör ryggraden i den amerikanska ytflottan med 69 fartyg i tjänst, är utrustade med den berömda SPY-1-radarn, just den som är hjärtat i AEGIS luftvärns- och antimissilsystem. Men den här radarn, som togs i bruk på 70-talet, börjar bära bördan av åren trots många evolutioner, vilket är anledningen till att den amerikanska flottans framtida jagare för närvarande är under konstruktion, Arleigh Burke Flight III, kommer att utrustas med SPY-6-radarn, baserad på ny teknik som är mycket effektivare, och i synnerhet AESA elektroniska antenner, och inte PESA som SPY-1.

Prestandan hos den nya SPY-6 är dock så mycket bättre än den hos SPY-1 att den amerikanska flottan vände sig till sin designer, Raytheon, för att förbereda sin installation ombord på Burke Flight IIA-jagarna, de mest talrika för närvarande i tjänst med ett femtiotal aktiva enheter, för att ge den amerikanska ytflottan konsekvent prestanda vad gäller engagemang men också samarbete. De äldsta jagarna i Flight I-standarden, å andra sidan, kommer att tas ur tjänst under de kommande åren, och deras modernisering skulle därför inte ha något intresse. SPY-6 tillåter framför allt simultan spårning och ingrepp av ballistiska och aerodynamiska mål, och erbjuder betydligt bättre detektering, målspårning och störningsmotstånd än SPY-1. Dessutom kommer denna radar att utrusta både Arleigh Burke klass jagare och Fregatter av konstellationsklass, därför huvuddelen av den amerikanska stridande ytflottan, vilket gör det möjligt att förenkla utbildningen av operatörer och underhållet av system.

Spy 6 Defense News | USA | Ytflotta
Till skillnad från PESA-radar, fungerar de hundratals sida vid sida-moduler som utgör AESA-antennen som en sändare och mottagare, vilket erbjuder stor flexibilitet i att skanna det övervakade utrymmet och ökad prestanda.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | USA | Ytflotta

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna