Den amerikanska armén kommer att få sin första DE-SHORAD laser Guardian i år

Skydd mot lätta och medelstora drönare, inklusive herrelösa ammunition, är nu en kritisk fråga för en modern väpnad styrka. Beroende på land har olika lösningar lagts fram, med mobila artillerisystem, lätta missiler och t.o.m. drönare mot drönare. Men den mest lovande lösningen på detta område är fortfarande den som är baserad på riktade energivapen, och det vill säga denna typ av system som den amerikanska armén har utvecklat snabbt i 3 år. Ett av dessa system är Guardian, ett resultat av DE-SHORAD-programmet, en bepansrad Stryker monterad med en laser med en effekt på 50 Kw, som också kan ta sig an kategori 1, 2 och till och med 3 drönare. viss omfattning, granater och artilleriraketer (de lättaste).

Utvecklingen av The Guardian har slagit på trummor, leverantörer som inte lyckats hänga med i takten som den amerikanska armén påtvingat har helt enkelt tackats. Prototypen av systemet, utrustad med en laser designad av företaget Raytheon, kunde utföra sina första tester rika på lektioner under verkliga förhållanden i slutet av förra året, och kommer att påbörja en ny fas av tester i början av år. , för att tillåta leverans av de första systemen till en operativ enhet i Fort Sill, Oklahoma i september i år. Samtidigt avser den amerikanska armén att omorganisera den tävling som anses vara kritisk när det gäller kapacitet. Faktum är att om Raytheon och Korb valdes ut att tillverka prototyperna och förserieutrustningen, är det framför allt kopplat till det faktum att andra företag, som Northrop, som också utvecklade en lösning för själva lasern, inte kunde hålla jämna steg med den frenetiska takt som påtvingas.

Raytheon Guardian Stryker USArmy News Defense | Laservapen och riktad energi | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden
Konstverk av Raytheon angående användningen av Guardian i strid mot en herrelös ammunitionsvärm

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Laservapen och riktad energi | Försvarskontrakt och anbudsförfaranden

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna