Florence Parly i Indonesien att förhandla om försäljning av Rafale och Scorpene ubåtar?

Sedan i morse har den franska försvarsministern varit i Jakarta, Indonesien, på en 2-dagarsresa som är av strategisk betydelse för Frankrike och dess försvarsindustri. Sedan två år tillbaka pågår förhandlingar mellan Paris och Jakarta om anskaffning av stridsflygplan Rafale för de indonesiska flygvapnet, och Scorpene-ubåtar för landets flotta, i ett omfattande försök att modernisera de väpnade styrkorna, vilket under de senaste månaderna har gett upphov till ordningen på 6 FREMM-fregatter från det italienska fincantieri och två Arrowhead 140-fregatter under lokal konstruktion med britten Babcock.

Fighter-kommandot Rafale av Indonesien har vid flera tillfällen meddelats som nära förestående i fransk och indonesisk press och gett upphov till många tjuvstarter. Men denna tro, det verkar som att fördrivningen av Florence Parly inte görs tom. Verkligen, enligt journalisten Michel Cabirol, särskilt välinformerad om försvarsindustrifrågor, har Jakarta redan beställt 6 flygplan från Dassault Aviation, med hjälp avbudgeten planerade initialt att förvärva de 11 ryska Su-35:or som drabbats av amerikanska sanktioner. Om uppgifterna inte har bekräftats av vare sig Dassault eller av Försvarsmakten har den inte heller nekats 24 timmar efter publiceringen, vilket tyder på att den verkligen är exakt, men att industrimannen som minister i högsta grad hade föredragit att hålla denna signatur konfidentiell tills vidare.

Su35 07rouge Defense News | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Jakarta tillkännagav annulleringen av sin Su-35-beställning, till stor del på grund av hot om sanktioner från USA enligt CAATSA-lagstiftningen

Det råder faktiskt ingen tvekan om att Indonesien siktar på en mycket större flygplansflotta än bara 6 Rafale, även om landet är vant vid mikroflottor, i synnerhet på grund av växande spänningar med Peking i Sydkinesiska havet. I själva verket är Florence Parlys resa, dessutom under två dagar, troligen avsedd för att förhandla fram ett mycket större kontrakt, vi talar om 30 till 36 flygplan, men också de villkor för finansiering och ekonomisk kompensation som är knutna till den, med syfte att tillkännage före dess avgång en ny fast och betydande order från en 7:e internationell kund för det franska flygplanet. Ämnet anses särskilt svårt på grund av indonesiska förväntningar på detta område, de senare har därmed tvingat Rysslands hand att acceptera en del av betalningen för Su-35-kontraktet (i slutändan annullerat) i palmolja.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna