De fyra viktiga skiljedomarna för det franska presidentvalet när det gäller försvar

- Annons -

Medan Moskva just samtidigt har meddelat att vissa enheter utplacerade längs de ukrainska gränserna delvis dras tillbaka, och duman just har godkänt integrationen av oblasterna Donetsk och Lugansk i Donbass i Ryska federationen, kvarstår det slutliga beslutet i händerna på Vladimir Putin, de senaste händelserna har visat att försvarsfrågor inte längre kan ignoreras av kandidater till det franska presidentvalet. De program som presenterats hittills nöjer sig dock oftast med att lista vissa åtgärder och löften, utan att ge väljarna tillräcklig synlighet om kandidaternas verkliga strategi om de når det högsta ämbetet.

I den här artikeln kommer vi att presentera de fyra nyckelskiljedomarna som varje kandidat bör tala om, för att presentera en tydlig vision om sin egen vision för utvecklingen av franska La Défense, och därmed tillåta väljare, särskilt de som har ett intresse av detta suveräna föremål, om någon, att förstå resonemanget och de underliggande målen för de framlagda förslagen. För detta skulle det vara nödvändigt att presentera de fyra viktiga skiljedomarna i den franska försvarspolitiken: uppdraget, formatet, kalendern och finansieringen av åtgärderna.

1- Vilka kommer att vara försvarets uppdrag?

De franska arméerna är idag utformade kring slutsatserna i vitboken om säkerhet och nationellt försvar från 2013, ändrad av den strategiska översynen från 2017 och dess revidering av 2021. I dessa dokument är det franska försvaret uppdelat i två aspekter, det strategiska området täckt av den starka avskräckningen av 2 kärnmissilubåtar och av två stridsskvadroner utrustade med Rafale och kärnvapenmissiler ASMPA, och den taktiska och internationella policydomänen, täckt av en expeditionsstyrka och projektion innebär att tillåta arméer att projicera militär makt som motsvarar en brigad över korta tidsperioder, även på stora avstånd. Denna vision är grunden för struktureringen av de franska arméerna idag, och oavsett om vi anser att den är relevant eller inte, överensstämmer det med uppdraget enligt definitionen.

- Annons -
Triumferande SSBN analyserar försvaret | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Konflikt i Donbass
Den franska flottan sätter in 4 SSBN för att utföra avskräckningsuppdraget

Den geopolitiska situationen har dock utvecklats avsevärt de senaste åren, och det som kan ha verkat nödvändigt men tillräckligt under 2013 kan i stort sett framstå som otillräckligt eller till och med olämpligt inför nya hot. Följaktligen bör kandidaternas försvarsprogram först och främst tydligt presentera de uppdrag som kommer att vara arméernas och La Défense som helhet under deras mandat. I synnerhet är det nödvändigt att medla i verkligheten för de upplevda hoten, vare sig det är gentemot Ryssland, Kina, Turkiet eller islamistisk terrorism, men också den position som kommer att vara Frankrikes på den internationella scenen. mot sina allierade i och utanför Europa, sina ambitioner i Europa, i Medelhavsområdet och dess allianser. Dessa förtydliganden kommer inte bara att göra det möjligt att förstå och bedöma de mål som föreslagits för Frankrike på den internationella scenen, utan de kommer att villkora att det föreslagna svaret är adekvat med de mål och ambitioner som presenteras.

2- Vilket format för arméerna?


LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Försvarsmaktens budgetar och försvarsinsatser | Konflikt i Donbass

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna