US Navy erbjuder 3 alternativ för framtiden för sin flotta

- Annons -

Under många år har den amerikanska flottans varvsplanering varit minst sagt kaotisk, med successiva planer och mål som skiljer sig åt, ibland till och med motsägelsefulla. Ämnet är också föremål för hård opposition mellan republikanska senatorer och representanter, anhängare av en massiv flotta och deras demokratiska motsvarigheter som vill hålla försvarsbudgeten under kontroll. Utöver de ibland fantasifulla ambitioner som presenterats under de senaste åren, och de många motstånd som har ställt Pentagon mot amerikanska parlamentariker, särskilt när det gäller indragningen av vissa byggnader, var det därför nödvändigt för den amerikanska flottan att presentera en sammanhållen och rimlig sjöplaneringsstrategi, för att förutse och hålla under kontroll maktökningen för sjöstyrkorna i vissa länder, i synnerhet Kina och Ryssland. Och planen som presenterades denna vecka av den amerikanska flottans generalstab svarar på detta behov, samtidigt som de är en del av det särskilda sammanhanget för balansen mellan politiska krafter i USA.

Faktum är att planen som presenteras inte bygger på en, utan på 3 hypoteser, erbjuda amerikanska lagstiftare möjligheten att inom en given ram effektivt medla inriktningarna för denna marinstrategi, såväl som amerikanska ambitioner på detta område, och på så sätt sätta dem, på ett visst sätt, före deras eget ansvar, bortom partipolitiskt och sterilt. ställningar som har handikappat dessa ansträngningar i flera år. De två första hypoteserna är baserade på en konstant budgetansträngning utan en betydande ökning av federala investeringar i varvsindustrin utöver kompensationen för inflation, det är sant en viktig parameter under de senaste åren över Atlanten. Den tredje hypotesen bygger på en ökad insats på detta område, med en total budgetökning på 75 miljarder dollar mellan 2025 och 2045. Dessa planer gäller endast fartyg med besättning, strategin syftar till att utrusta den amerikanska flottan med 89 till 149 autonoma fartyg år 2045 vara oberoende av denna ansträngning.

burke klass jagare Försvarsanalys | Militära marinkonstruktioner | Naval drönare
I och med att Ticonderoga-kryssarna går i pension 2027, och i avvaktan på de nya DDG(x) jagarna, kommer DDG51 Arleigh Burkes att vara den amerikanska flottans enda större ytstridande under flera år

De två första hypoteserna erbjuder en relativt enkel avvägning, eftersom den första förlitar sig på ett större antal stora stridsfartyg på bekostnad av den amerikanska flottans totala storlek, medan den andra föreslår en minskning av antalet av dessa stora fartyg till finansiera fler medelstora fartyg och attackera ubåtar. Sålunda föreslår den första hypotesen, för 2045, en flotta bestående av 10 kärnvapenfartyg, 75 jagare, 44 fregatter och LCS, 55 kärnvapenattackubåtar, 47 amfibiefartyg, 46 logistikfartyg och 29 stödfartyg. I den andra hypotesen är flottan omorganiserad med 10 hangarfartyg (-), 70 jagare (-5), 49 fregatter och LCS (+5), 60 nukleära attackubåtar (+5), 40 fartygsfartyg (-7), 51 logistikfartyg (+5) och 29 stödfartyg, samt en första ny ubåt för kärnvapenkryssningsrobotar, för totalt 322 fartyg mot 318 i hypotes 1. Den första hypotesen gynnar faktiskt eldkraft, en jagare som bär dubbelt så många missiler som en fregatt och en nukleär attackubåt kombinerat, men en lägre kraftfördelningspotential, medan den andra föreslår en större distributionskapacitet, men mindre eldkraft.

- Annons -

LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Militär sjöbyggnad | Naval drönare

75 % av denna artikel återstår att läsa,
Prenumerera för att komma åt det!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 6,90 €.


Nyhetsbrev prenumeration

- Annons -

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna