Tyskland väljer CH-47F Chinook tung helikopter för att ersätta sin CH-53G

Efter mer än ett års tvekan har Berlin äntligen fattat sitt beslut om att byta ut sina tunga transporthelikoptrar CH-53G. Enligt tysk press, skulle den tyska försvarsministern Christine Lambrecht verkligen ha valt den modell som Boeing föreslagit, CH-47F Chinook, istället för CH-53K, för att utrusta Bundeswehr.

Huvudargumentet till förmån för Boeing-flygplanet är uppenbarligen dess pris för inköp, men också för underhåll, Berlin planerar att förvärva 60 flygplan för 5 miljarder euro, medan det inte skulle ha varit möjligt att förvärva än 40 CH-53K för samma summa . Dessutom, Chinook används redan av många europeiska flygvapen, som erbjuder möjliga synergier i underhåll och utbildning för de tyska arméerna.

Slutligen, även om det inte nämns, kan vi också tycka att förvärvet av 60 CH-47K byggda av Boeing kommer att göra det möjligt att jämna ut relationerna med den amerikanska flygplanstillverkaren efter att önskan att beställa 45 stridsflygplan Super Hornet och upphävts. Growler, för att vända sig till F-35A och Typhoon. Som förvärvet av Lightning IIs och Typhoon elektronisk krigföring, kommer de nya Bundeswehr-helikoptrarna att finansieras från den utrustningsfond på 100 miljarder euro som presenterades av förbundskansler Olaf Scholz dagen efter starten av den ryska offensiven i Ukraina.

Tyska CH-47F Chinooks kommer att ersätta Bundeswehr CH-53G
De första tyska Ch-53G togs i bruk i början av 70-talet och flottan kämpar nu för att upprätthålla tillfredsställande tillgänglighet, samtidigt som underhållskostnaderna har skjutit i höjden de senaste åren.

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam.

Meta-Defense firar 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 Stridshelikoptrar | Försvarsnyheter | Tyskland

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnemang, med kod Metanniv24, jusqu'au Endast 21 maj !

Erbjudandet gäller från 10 till 21 maj för onlineprenumeration av en ny Classic eller Premium, års- eller veckoprenumeration på Meta-Defense webbplats.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna