Argentina är intresserad av den israeliska Kfir och den kinesisk-pakistanska JF-17 för att modernisera sina flygvapen

Före Falklandskriget, 1983, ställde det argentinska flygvapnet upp nästan hundra moderna Dassault Mirage IIIEA, IAI Dagger (olicensierad kopia av Mirage V) och A-4B/C/P Skyhawk-jaktplan, medan sjöflyget hade ca. tjugo A-4Q Skyhawk-flygplan och 6 Dassault Super-Etendards, vilket gör det till ett av de mest kraftfulla och bäst utrustade flygvapnen i Sydamerika. Om Falklandskriget kraftigt sänkte dessa siffror, med förlusten av 22 Skyhawk, 11 Dagger och 2 Mirage III, var det främst västerländska sanktioner och konsekvenserna av de upprepade ekonomiska kriserna som drabbade landet som decimerade dess flygvapen. Idag anpassar Buenos Aires, vad gäller stridsflotta, endast 23 A-4AR Skyhawk moderniserade men av en kanonisk ålder, och 6 tränings- och attackplan FMA IA-63 Pampa III, derivat av IA-63 Pampa tränare.

De argentinska myndigheterna har försökt modernisera denna jaktflotta i många år, trots den svåraste budgetkontext som landet har gått igenom. Buenos Aires har dock alltid, hittills, mötts av ett strikt veto från London, genom sina två nyckelföretag inom flygområdet, motortillverkaren Rolls-Royce och särskilt utkastarstolstillverkaren Martin-Baker, som nu utrustar nästan alla av de stridsanordningar som designats och tillverkats av västblocket. Dock enligt uttalanden från brigadgeneralen xavier isaac Befälhavare för det argentinska flygvapnet, Buenos Aires är mer fast besluten än någonsin att modernisera sin flotta med, utöver 6 nya Pampa III som kommer att beställas, två modeller av flygplan i sikte, den kinesisk-pakistanska JF-17 Thunder, och mer överraskande, ett begagnat erbjudande från Kfir från Israel Aircraft Industrie.

JF 17 Thunder LOADED News Defense | Argentina | Stridsflygplan
JF-17 Block III Thunder har mycket modern flygelektronik och kan implementera västerländsk och kinesisk ammunition

JF-17-hypotesen har tagits upp i flera år av Buenos Aires. Denna enmotoriga jaktplan designades av kinesiska Chengdu såväl som den pakistanska flygindustrin för att modernisera flygvapnet i Islamabad, och presenterar utmärkta prestanda och den mest moderna flygelektroniken till ett mycket attraktivt anskaffningspris. I sin Block III-version har flygplanet en KLJ-7A-radar utrustad med en aktiv AESA-antenn, ett IRST infrarött detektionssystem, ett hjälmsikte och en elektronisk försvarssvit, och kan implementera nya generationens kinesiska missiler som PL med kort räckvidd -10E och 15 km räckvidden PL-120E, såväl som många luft-till-yta- och luft-till-yta-ammunition. Dessutom kan den utrustas med den nya kinesiska turbojetmotorn WS-13 istället för Klimov RD-93, men även med en kinesisk utkastarstol istället för Martin-Baker PK16LE som utrustar flygplan avsedda för det pakistanska flygvapnet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Argentina | Stridsflygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

3 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna