Indien avbryter beställningen av 10 ryska ka-31 marinhelikoptrar

Sedan starten av konflikten i Ukraina är det vanligt att läsa att Ryssland är enhälligt emot den i världen, med undantag för några satellitdiktaturer, som Syrien eller Venezuela. Även om det är sant att en majoritet av länderna under omröstningarna i Förenta Nationerna stödde motionerna mot Moskva, föredrog många länder, och inte minst, att lägga ned sina röster i stället för att ta ställning mot Ryssland. Detta var särskilt fallet för Kina, men också för Brasilien, Sydafrika och Indien, de fyra andra medlemmarna i BRICS-formatet. Medan New Delhi varken har fördömt eller stött den ryska militära interventionen i Ukraina, i tron ​​att det var en europeisk angelägenhet, har de indiska myndigheterna just meddelat ensidigt och obestämt avbrytande av förhandlingarna om förvärv av 10 Kamov Ka-31 marin helikoptrar nära Moskva.

För de indiska myndigheterna är det inte fråga om att ta ställning mot Moskva, även om beslutet verkligen är kopplat till kriget i Ukraina, eller snarare till dess konsekvenser. I själva verket, enligt det publicerade pressmeddelandet, uppskattar New Delhi att från och med nu kommer den ryska försvarsflygindustrin inte längre att kunna hålla de tidsfrister som krävs för att producera och leverera de anordningar som är avsedda att beväpna det nya indiska hangarfartyget, INS Vikrant , som ska börja användas i sommar. För Moskva är detta ett hårt slag, på grund av kontraktsbeloppet som uppenbarligen representerar 520 miljoner dollar, men också för att det bekräftar vad som hittills bara ryktats: de stränga västerländska sanktionerna mot Ryssland hämmar nu landets försvarsindustri allvarligt. .

IAC1 INS Vikrant Defense News | Rysk-ukrainsk konflikt | Konstruktion av militärhelikoptrar
hangarfartyget INS Vikrant kommer att gå i tjänst i sommar med den indiska flottan

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsnyheter | Rysk-ukrainska konflikten | Konstruktion av militärhelikoptrar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna