Simuleringar visar att drönarsvärmar skulle vara en lösning för att försvara Taiwan

Om stödet till Ukraina är kärnan i den amerikanska verkställande maktens strategiska angelägenheter, är det försvaret av Taiwan som under flera år har gett mardrömmar till strateger och planerare för de amerikanska väpnade styrkorna. Faktum är att de flesta simuleringar och krigsspel som genomförts under de senaste åren visar att skyddet av den oberoende ön sedan 1949 från ett massivt angrepp som inletts av People's Liberation Army om några år kommer att vara både ett mycket svårt åtagande och mycket farligt för amerikanska styrkor . Mellan hypoteserna om massiva förebyggande attacker mot ön och mot de amerikanska militärbaserna som finns på denna teater (Japan, Guam, etc.), den ökande tillgångsförbudsförmågan hos PLA:s anti-skepps- och luftvärnssystem och den enorma kapaciteten av projektering av sjö- och flygkraft som kan mobiliseras av Peking, visar scenarierna att, med tanke på tillståndet för amerikansk och taiwanesisk militär och teknisk kapacitet, kommer det att visa sig vara mycket svårt att förhindra öns fall på mindre än 15 dagar.

Eftersom de amerikanska arméerna inte kan sätta in defensiv kapacitet förebyggande på ön Taiwan utan att provocera fram ett massivt och omedelbart svar från Peking, och utplaceringen och skyddskapaciteten för de befintliga medlen på de omgivande amerikanska baserna redan är vid mättnadspunkten, är den enda lösningen som skulle kunna tillåta Pentagon att motverka en sådan offensiv kunde bara förlita sig på nya tekniska tillvägagångssätt och kapacitet. Således satsar den amerikanska flottan på en förlängning och modernisering av sin flotta av kärnvapenattackubåtar, såväl som på förstärkning av räckvidden och skyddet av sina bärarstridsgrupper, i synnerhet mot nya anti-fartygshot. , samtidigt som den accelererar. dess omvandling till en blandad flotta som består av traditionella fartyg och obemannade fartyg. För US Marines Corps innebär detta att förlita sig på en ny doktrin och nya samarbetsförmåga för att öka sina enheters rörlighet, överlevnadsförmåga och dödlighet. När det gäller den amerikanska armén har den påbörjat ett nytt BIG 6 superprogram som syftar till att radikalt förändra dess engagemangsförmåga under det kommande decenniet.

Drönarsvärm militära allianser | Försvarsanalys | amfibiskt överfall
Den amerikanska flottan studerar också potentialen för svärmar av drönare utplacerade från dess ytenheter och till och med från dess ubåtar.

Det amerikanska flygvapnet, å sin sida, står inför mycket betydande begränsningar när de försöker svara på dessa hypoteser. Dess regionala flygbaser är faktiskt mycket utsatta för kinesiska förebyggande attacker, samtidigt som de befinner sig på avstånd från Taiwan på gränsen för räckvidden för sina taktiska stridsflygplan, medan den kinesiska flottans och flygvapnets tillgångsförbud kan förhindra det. från att ta överlägsenhet i luften i denna operationssal, inklusive för dess modernaste stealth-jaktplan. För att svara på denna taktiska återvändsgränd avser det amerikanska flygvapnet också att förlita sig på ny teknisk kapacitet. En av dem kommer att vara Next Generation Air Dominance Program, eller NGAD, som är tänkt att tillhandahålla en sjätte generationens stridsflygplan i slutet av decenniet för att ersätta de åldrande F-6:orna. Å andra sidan har man för avsikt att förlita sig på sina nya standoff-kapaciteter, i synnerhet på framtida luftburna hypersoniska missiler, för att förstöra kinesisk offensiv förmåga. Men båda kommer bara att kunna utnyttja sin fulla potential om de har intelligens för att lokalisera och identifiera kinesiska styrkor i realtid. För det, simuleringar har visat att det bästa svaret är ingen mindre än drönarsvärmen.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militära allianser | Försvarsanalys | Amfibiskt överfall

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna