Genom att minska MMRCA 57-programmet till 2 flygplan ökar Indien Rafales chanser att vinna

År 2001 lanserade New Delhi en mycket viktig tävling som syftade till att skaffa 114 medelstora stridsflygplan för att ersätta deras Mig-27 och Jaguar som skulle nå sin åldersgräns i slutet av 2010-talet. 2012 tillkännagav de indiska myndigheterna segern för Dassault Rafale, och inledningen av förhandlingar om lokal industriell produktion av dessa anordningar avsedda för det indiska flygvapnet.

Många svårigheter hindrade dock diskussionerna, särskilt om deltagandet av den statliga industrimannen HAL som ålagts av de indiska myndigheterna, vilket ledde till att Paris och New Delhi 2015 tillkännagav att denna operation ställdes in, ersatt av en fast order på 36 Rafale tillverkas i Frankrike.

Men, och om den nya Rafale Indianer som sedan har anlänt i skvadroner har gjort det möjligt för New Delhi att delvis kompensera för den ständiga nedgången i antalet operativa stridsskvadroner, det blev snabbt nödvändigt att lansera en ny tävling, i synnerhet för att kompensera för det aviserade tillbakadragandet av den alltmer mig- 21 Bison mer föråldrad av de nya kinesiska och pakistanska flygplanen och utsatt för många olyckor.

MMRCA 2-tävlingen lanserades 2018, initialt för att förvärva 110 fighters " lätt att ersätta bisonen. Men efter intensiv lobbying från IAF som står inför en betydande minskning av dess operativa kapacitet, meddelade de indiska myndigheterna ett år senare att även medelstora flygplan fick konkurrera.

Shri Rajnath Singh försvarsminister Indien Rafale Stridsflygplan | Försvarsanalys | Underleverantörskedja för försvarsindustri
Ankomsten av den första Rafale i Indien 2020 bildades ett politiskt och medialt evenemang i landet

Faktum är att det som från början var tänkt att vara en tävling mellan svenska JAS-39 Gripen E/F och Lockheed-Martin F-21, i verkligheten ett F-16 Block 70 omdöpt för att tillåta lokal tillverkning, förvandlades till en upprepning av första tävlingen, med ankomsten, förutom dessa två flygplan, av F-15EX och F/A 18 E/F Super Hornet från Boeing, Eurofighter Typhoon, den ryska Su-35 och den Rafale Franska.

Trots många rykten hade situationen knappast förändrats på flera år, samtidigt som de indiska myndigheterna genomförde en allt mer ambitiös och restriktiv lokal produktionspolitik, vilket försvårade förhandlingar med flygplanstillverkare.

Selon Indisk företagswebbplats businesswolrd.in, skulle en återhämtning ha inträffat i maj 2022, eftersom New Delhi skulle ha beslutat att minska ambitionerna för MMRCA 2-programmet från 114 till 57 flygplan, samtidigt som man bibehåller imperativen för tekniköverföring och lokal tillverkning, för att främja strategin för Gör i Indien och förbered för ankomsten av nya indiskttillverkade flygplan från programmen LCA Mk2, AMCA och TEDBF.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Aviation de chasse | Analyses Défense | Chaine de sous-traitance industrielle défense

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna