Ryska styrkor segrar i elektronisk krigföring i Donbass

Krasukha 4 fångad av ukrainare e1654693780612

Om de ryska arméerna under krigets två första månader verkade oförmögna att tvinga sig själva inom området för elektronisk krigföring, tyder de senaste rapporterna om striderna i Donbass att Moskva skulle ha lärt sig läxorna av dessa tidigare misslyckanden och nu förlitar sig på en mycket intensiv elektromagnetisk störning på denna teater.

De ryska arméernas kapacitet för elektronisk krigföring, fruktade före kriget i Ukraina, var förvånansvärt ineffektiva under de första veckorna av konflikten, vilket gjorde det möjligt för ukrainska styrkor att utföra samordnade aktioner av många små stridsgrupper, med stöd av ett stort antal drönare och mycket effektivt artilleri . Man kunde då tro att de ryska arméernas förväntade kapacitet i detta område hade överskattats, liksom i andra. Men under flera veckor, medan striderna har rasat i Donbass-regionen, Ryska styrkor är mycket effektivare i detta område, genom att implementera en kraftfull störning som hämmar kommunikation och användning av ukrainska drönare, samt betydande lyssnings- och geolokaliseringsförmåga i det elektromagnetiska spektrumet, vilket effektivt hämmar effektiviteten av strategin som gjorde de ukrainska arméernas framgång i början av konflikten.

TB2 vx BUK Ukraina
Mycket effektiva i början av konflikten verkar TB2-stridsdrönarna nu neutraliserade av störningar och ryskt luftvärn i Donbass, vilket tvingar de ukrainska flygvapnen att utföra mycket farliga pilotuppdrag i denna teater

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter -

Artiklar med fullständig åtkomst är tillgängliga i avsnittet "Gratis artiklar". Flash-artiklar är öppna i full version i 48 timmar. Prenumeranter har tillgång till analys- och sammanfattningsartiklarna i sin helhet. Artiklar i Arkiv (mer än två år gamla) är reserverade för Premium-prenumeranter.

- 15 % på ditt abonnemang Classic eller Premium (månadsvis eller årligen) med koden Tillbaka till skolan23
Endast fram till 30 september!


Dela artikeln:

Om du vill veta mer

En tänkte att "ryska styrkor segrar i elektronisk krigföring i Donbass"

Kommentarer är stängda.