Måndagen den 4 mars 2024

Den ryska flottan går ombord på TOR M2 luftvärnssystem på sina korvetter i Svarta havet

- Annons -

Den ryska flottan har satt in TOR M2 luftvärnssystem ombord på sina korvetter som seglar i Svarta havet för att skydda dem från ukrainska missiler och drönare, efter förlusten av kryssaren Moskva.

En ögonblicksbild som publicerats på sociala medier visar Project 22160-korvetten Vasily Bykov längs Krimkusten, som seglar med ett Tor M2KM landbaserat modulärt luftvärnssystem installerat på dess helikopterplattform, förmodligen för att förbättra dess luftförsvarsförmåga och antimissil.

- Annons -

Sedan förlusten av kryssaren Moskva den 14 april 2022, sänkt av två ukrainska P360 Neptune anti-skeppsmissiler, har den ryska Svartahavsflottan, som hittills ansett sig vara osårbar i dessa vatten, djupt ändrat sin doktrin, dess fartyg inte längre utvecklas enligt fördefinierade och repetitiva banor, och framför allt genom att hålla ett bra avstånd från kusterna under ukrainsk kontroll.

Med den sannolika ankomsten av fartygsmissiler levererade av Kievs västallierade, har antimissilförsvar blivit en prioritet för det ryska amiralitetet, särskilt när det gäller korvetterna av Bykov- och Buyan-M-typ, som har mycket begränsade möjligheter att skydda sig mot ett sådant hot.

Bilden som publicerades i går på sociala nätverk som visar korvetten Vasily Bykov Buyan-klass som bär, på sin flygplattform, ett modulärt Tor M2KM landluftvärnssystem, uppfyller troligen detta behov.

- Annons -

LOGO meta defense 70 Luftvärnsförsvar | Försvarsanalys | CIWS och SHORAD

Resten av den här artikeln är reserverad för prenumeranter

Klassiska prenumerationer ger tillgång till alla artiklar utan reklam , från €1,99.


- Annons -

För vidare

2 kommentarer

  1. […] Besviken över några av de prestationer som observerats i stridssituationer har det ryska amiralitetet enligt uppgift beslutat att inte beställa den andra satsen av Vasily Bykov-klasskorvetter, varav 4 för närvarande utgör ryggraden i Svartahavsflottan. Dessutom kommer de första 4 korvetterna i tjänst alla att vara utrustade med ett Tor-M2MK luftvärnssystem som redan setts på den första enheten i klassen. […]

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarnaGRATIS
Meta-Defense
SER