Måndagen den 4 mars 2024

Ryska styrkor segrar i elektronisk krigföring i Donbass

- Annons -

Om de ryska arméerna under de första två månaderna av kriget verkade oförmögna att tvinga sig själva inom området för elektronisk krigföring, visar de senaste rapporterna om striderna i Donbass att Moskva har lärt sig läxorna av dessa tidigare misslyckanden och nu förlitar sig på mycket intensiva elektromagnetisk störning i denna teater.

Rädda inför kriget i Ukraina var de ryska arméernas förmåga vad gäller elektronisk krigföring förvånansvärt ineffektiva under de första veckorna av konflikten, vilket gjorde det möjligt för ukrainska styrkor att utföra samordnade aktioner av många små stridsgrupper, med stöd av ett stort antal drönare och mycket effektivt artilleri. Vi kunde då tro att de ryska arméernas förväntade kapacitet i detta område hade överskattats, liksom i andra. Men under flera veckor, medan striderna har rasat i Donbass-regionen, har ryska styrkor visat mycket större effektivitet i detta område , genom att implementera kraftfull störning som hindrar kommunikation och användning av ukrainska drönare. , såväl som betydande lyssnings- och geolokaliseringsförmåga i det elektromagnetiska spektrumet, vilket effektivt hämmade effektiviteten i strategin som gjorde de ukrainska arméerna framgångsrika i början av konflikten.

- Annons -
TB2 vx BUK Ukraina Militär maktbalans | Försvarsanalys | Artilleri
Mycket effektiva i början av konflikten verkar TB2-stridsdrönarna nu neutraliserade av störningar och ryskt luftvärn i Donbass, vilket tvingar de ukrainska flygvapnen att utföra mycket farliga pilotuppdrag i denna teater

LOGO meta försvar 70 Militär maktbalans | Försvarsanalys | Artilleri

Resten av den här artikeln är reserverad för prenumeranter

Klassiska prenumerationer ger tillgång till alla artiklar utan reklam , från €1,99.


- Annons -

För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarnaGRATIS
Meta-Defense
SER