Sverige beställer ytterligare 24 Archer 155 mm mobila artillerisystem

Med anledning av utställningen Eurosatory 2022 undertecknade chefen för Försvarets Materielverk tillsammans med Lena Gillström, verkställande direktör för BAE, en avsiktsförklaring avseende förvärvet, senast 2025, av 24 monterade självgående kanoner av 155 mm Archer för att utrusta en tredje artilleribataljon av svenska armén, som redan har 48 av dessa system. Detta kontrakt, som diskuteras sedan 2020, är ​​en del av de svenska myndigheternas förnyade ansträngningar att stärka de defensiva kapaciteterna hos landets väpnade styrkor, men också att integrera med Natos standarder, med en försvarsinsats som kommer att minska från 1,3 % av BNP idag till 2 % 2028, efter att ha nått en lägsta nivå på 0,9 % av BNP 2015.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militära allianser | Försvarsanalys | Artilleri

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna