Nederländerna bekräftar beställningen av ytterligare 6 F-35A och 4 nya MQ-9 Reaper drönare

Efter exemplet från en majoritet av europeiska länder och efter den ryska attacken mot Ukraina, tillkännagav Nederländerna, som hittills särskilt ovilliga att öka sina försvarsinsatser, för några veckor sedan en snabb ökning av landets försvarsinsats för att uppnå målet på 2 % av BNP i enlighet med Natos krav, för 2025. Och liksom samma majoritet av europeiska länder har Amsterdam aviserat en kapacitetsuppbyggnad av sina arméer, genom nya beväpningskommandon. I det här fallet bekräftade det holländska försvarsministeriet för några dagar sedan, dess önskan att beställa ytterligare 6 F-35A stridsflygplan för att nå en flotta på 52 flygplan, men också 4 nya MALE MQ-9 Reaper drönare utöver de 4 beställda, och en ny sats Tomahawk-missiler från USA, samtidigt som de visar stort intresse för HIMARS mobila raketgevärssystem som redan beställts i Europa av Polen och Rumänien.


LOGO meta försvar 70 Militära allianser | Försvarsanalys | Stridsflygplan

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.


Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna