Sydkorea för att beställa 20 fler F-35A

- Annons -

I februari 2022 mottog Seoul den 40:e och sista av F-35A som hade beställts från Lockheed-Martin som en del av FX-programmet som syftade till att modernisera sina flygvapen för att har en global styrka som kan neutralisera kärnvapenhotet från sin norra granne, och som bland annat också bygger på utvecklingen av ballistiska missiler och kryssningsmissiler som kan utföra förebyggande attacker mot ogynnsamma kärntekniska anläggningar. Uppenbarligen verkar Seoul vara nöjd med de kapaciteter som erbjuds av det amerikanska flygplanet, eftersom försvarsministeriet har fått tillstånd från tillsynsmyndigheterna att beställa en ny sats av 20 F-35A för att förstärka kapaciteten som erbjuds av de 40 flygplan som redan är i drift.

Detta tillkännagivande är intressant på mer än ett sätt. För det första innebär det, som meddelats av Nederländerna, Norge, Japan eller Australien, en utvidgning av den från början beställda flottan, av vilken åtminstone en del redan är i trafik. Med andra ord, trots sina brister och vissa defekter, fortsätter F-35A att övertyga sina användare, till den grad att de fortsätter att utöka flottan. Dessutom, liksom Norge, De sydkoreanska myndigheterna var en gång rörda av de extra budgetkostnaderna kopplade till genomförandet av deras F-35utan också till deras utveckling. Även här verkar det som om insatserna från Lockheed-Martin men också av Prattt & Withney, tillverkaren av F-135 turbojetmotorn som innebar stora tillgänglighetsproblem för flygplanet, börjar ge frukt, annars är det lite troligt att myndigheterna i dessa länder har åtagit sig att öka formatet.

KF21 församling Försvarsanalyser | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion
Sydkorea utvecklar också en 4.5 generations jaktplan för att ersätta sina F-5:or och en del av sina F-16:or, KF-21 Boramae

LOGO meta försvar 70 Analyserar försvar | Stridsflygplan | Militärt flygplanskonstruktion

Resten av den här artikeln är endast för prenumeranter

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
alla artiklar utan reklam, från €1,99.

- Annons -

Nyhetsbrev prenumeration

Registrera dig för Meta-Defense nyhetsbrev att ta emot
senaste modeartiklarna dagligen eller veckovis

- Annons -

För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna