Sydkorea försöker erbjuda sin Dosan Anh Changho-ubåt till Australien

Det minsta som kan sägas är att de sydkoreanska myndigheterna inte sparar några ansträngningar för att marknadsföra sin försvarsutrustning över hela världen. Efter att ha övertygat Egypten ska skaffa 200 K-9 självgående kanoneroch undertecknade ett partnerskap med Turkiet för att slutföra byggandet av stridsvagnen Altay, Seoul har slagit sig ihop med Warszawa i vad som kan vara en av de mest ambitiösa ansträngningarna för försvarsindustriellt samarbete under årtiondet. I Australien har de sydkoreanska myndigheterna redan lyckats placera den självgående K-9-pistolen under Land 8116-programmet, och Canberra hade i december 2021 tillkännagivit förvärvet av 30 K-9-bepansrade självgående system betecknade AS9 för tillfället. och 15 AS10 ammunitionstransport- och omlastningsfordon, för 1 miljard australiensiska dollar, lite över 700 miljoner euro. Och som fallet är i Turkiet och Polen, har Seoul för avsikt att dra fördel av denna dynamik i Australien.

Först infanteriets stridsfordon AS21 Redback är idag i final mot tyska KF41 Lynx inom ramen för tävlingen inom ramen för tävlingen Mark 400 passerar 3 för förvärvet mellan 300 och 450 infanteristridsfordon för den australiensiska armén, konkurrens för vilken många ekor tyder på att den sydkoreanska stridsvagnen skulle vara de australiensiska myndigheternas preferens, särskilt på grund av ett mer tillgängligt pris. Faktum är att sydkoreanska försvarsföretag nu har ett effektivt nätverk i Australien, som består av tidigare politiska och militära personer, för att stödja deras förslag. Det är just detta nätverk som har uppmanats att på ett helt inofficiellt sätt presentera ett sydkoreanskt erbjudande om att svara på det allt mer pressande problemet för Canberra när det gäller förnyelsen av dess flotta av ubåtar, i en kommunikationsövning som Seoul behärskar perfekt.

Collins Submarines Australia Air Independent Propulsion AIP | Försvarsanalys | Australien
Även moderniserad och förlängd kommer 6 Collins från Royal Australian Navy inte att kunna smutskasta linjen efter 2035

Vi kommer inte tillbaka till konsekvenserna av uppsägningen av SEA 1000-kontraktet av Australiens förre premiärminister Scott Morrison för förvärv av amerikanska eller brittiska kärnkraftsdrivna ubåtar. Det blir nu allt tydligare att Royal Australian Navy kommer att behöva möta ett stort kapacitetsgap mellan tillbakadragandet av sina 6 Collins-klassubåtar, vilket bör ske senast 2035, och ankomsten av den första kärnvapen. motordrivna ubåtar utvecklade inom ramen för AUKUS-alliansen, vilket i bästa fall inte kommer att inträffa före 2040. Faktum är att i mer än 10 år kommer de australiensiska sjöstyrkorna att möta ett markant kapacitetsunderskott inom ubåtskrigföring, med minst 5 år av total kapacitetsnedbrytning, även om hotet kineser under denna period kommer att nå sin klimax. Om tyskarna, svenskar och till och med japanerna i flera månader har försökt att diskret föreslå en övergångslösning för de australiensiska myndigheterna, har sydkoreanerna valt ett förmodligen mycket mer effektivt tillvägagångssätt, direkt riktat till den allmänna opinionen i landet.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Försvarsanalys | Australien

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

2 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna