Le Rafale mer favorit än någonsin i Indien mot Super Hornet

För att modernisera sin stridsflotta ombord och för att beväpna det nya hangarfartyget INS Vikrant som kommer i trafik den 2 september, hade den indiska flottan lanserat en tävling som initialt involverade 57 enheter ombord. Efter inledande utvärderingar valdes två flygplan ut för att fortsätta tävlingen, amerikanska Boeing F/A-18 Super Hornet Block III och Dassault Rafale M franska. De två stridsflygplanen deltog särskilt i en språngbräda-testkampanj på Goas flotta flygbas i början av året, båda efter att ha visat sin förmåga att använda denna typ av anordning för att ta sig till luften utan en katapult. Boeing ökar kommunikationen med den indiska pressen för att gynna den allmänna opinionen, även om det är svårt i detta område att överskugga den utmärkta offentliga bilden av Indien. Rafale och dess föregångare Mirage 2000. Det franska flygplanet är å sin sida storfavoriten, en position som förstärks av de senaste tillkännagivandena från den indiska flottan.

Faktum är att hans vice stabschef, viceamiral SN Ghormade, bekräftade ett rykte som hade cirkulerat i flera månader inför pressen på tisdagen, enligt vilket ordern från den indiska flottan inte skulle avse 57 flygplan som ursprungligen planerat. , men bara på 26 jägare, dessa framför spela rollen som en interimslösning i väntan på ankomsten av det framtida tvåmotoriga jaktplanet ombord (Twin-Engined Deck Based Fighter eller TEDBF) utvecklad av Indian Armaments Agency, DRDO. I detta sammanhang är Rafale M från Dassault Aviation har avgörande fördelar att vinna mot sin amerikanska rival, medan konkurrensen hittills har varit ganska obeslutsam.

FA18ESuper Hornet Defense Analysis | Stridsflygplan | Indo-pakistansk konflikt
Enligt "Navigation Plan 2045" som presenterades av den amerikanska flottan kommer den att ha dragit tillbaka alla sina Super Hornets ur tjänst 2040/2045

Ur prestandasynpunkt utvecklas båda enheterna i en ficknäsduk. Således, om Super Hornet har kraftfullare F-414 turbojets än de franska M-88:orna i Rafale, det amerikanska flygplanet är också mycket tyngre än sin franska motsvarighet, den extra kraften hos dess motorer kompenserar bara för den extra tomma massan på F/A-18. När det gäller bärkapacitet, inklusive på en språngbräda, visade de två flygplanen mycket likartade prestanda, även om den aerodynamiska konfigurationen av Rafale utrustad med canarddesign och en vingbelastning som är lägre än Super Hornet gynnar det franska flygplanet när det gäller aktionsradie vid lika belastning. När det gäller detekterings- och självskyddsförmåga uppvisar de två flygplanen också jämförbara om inte liknande prestanda, precis som när det gäller vapen ombord, Rafale har fördelen av luft-till-luft-missilen Meteor med lång räckvidd och den mycket effektiva MICA NG, Super Hornet, den av luft-till-mark-anti-strålningsmissilen Harm. Men den Rafale kan i dag förlita sig på ett mycket rikare och mer lugnt långsiktigt produktions- och utvecklingsschema än det för Super Hornet, som inte längre kommer att vara i tjänst med den amerikanska flottan 2040/2045, och som inte längre kommer att förvärvas av den efter 2023.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

4 Kommentarer

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna