Den amerikanska armén presenterar sina 6 prioriteringar för att möta den kinesiska och ryska utmaningen 2030

Tills nyligen förlitade sig den amerikanska armén på två pelare för att förbereda sig för framtida militära utmaningar. Å ena sidan var den helt involverad i Joint All-Domain Command-and-Control-doktrinen, eller JADCC, avsedd att möjliggöra förbättrad interoperabilitet mellan dess enheter, men också med andra amerikanska arméer som US Air Force eller US Navy , såväl som med sina allierade. Däremot hade den under föregående mandatperiod förbundit sig att utveckla en superprogram som heter BIG-6, med hänvisning till det berömda BIG 5-superprogrammet från tidigt 70-tal, som framför allt födde Patriot-systemet, Bradley-infanteristridsfordonet eller UH-60 Black Hawk-helikoptern. Om engagemang i JADCC-doktrinen förblir en prioritet, har kriget i Ukraina och spänningarna runt Taiwan gradvis förpassat BIG 6 till glömska, ersatt av ett kluster av program som kallas 35 Signatures, prioriterade program för modernisering av många utrustningar som ärvts för mestadels från det kalla kriget, i synnerhet de som tillhörde BIG 5. Det saknades dock en strategisk axel som bringade sammanhållning till dessa ansträngningar kring exakta och tidsmässiga kvalitativa mål. Det är precis vad Christine Wormuth just har gjort., arméns sekreterare, under en föreläsning som hölls i Fort Benning som en del av Maneuver Warfighter Conference.

En sak är säker, lärdomarna från kriget i Ukraina har uppenbarligen till stor del beaktats i denna strategi, som bygger på kvalitativa mål som ska uppnås till 2030, det vill säga när Army People's Liberation, dess flotta och flygvapen, kommer att ha den makt som krävs för att så småningom genomföra militära aktioner mot Taiwan. Dessa mål är 6 till antalet, allt från underrättelsetjänst till kommando, från eldkraft till smyg, och från koordinering till logistik, och ger effektivt övergripande samstämmighet till de ansträngningar som den amerikanska armén kommer att behöva tillhandahålla för att möta utmaningarna. Kineser i Stilla havet, såväl som den ryska utmaningen i Europa.

PLA Drill Defense Analysis | Militär leveranskedja | MBT stridsvagnar
För att klara av de medel som finns tillgängliga för People's Liberation Army i början av nästa decennium måste den amerikanska armén grundligt ompröva sina doktriner och sina medel.

För det första kommer den amerikanska armén att behöva ha mer omfattande, effektivare och tätare underrättelse- och observationskapacitet, vilket gör det möjligt för den att permanent observera sina motståndares rörelser, styrkornas sammansättning och de medel som står till deras förfogande. Denna pelare kommer att baseras på flera program som syftar till att förse den amerikanska armén med flerdomänobservationsmedel över hela det visuella och elektromagnetiska spektrumet, på alla nivåer, men också medel för att analysera producerad data och omvandla den till information som kan användas av den amerikanska militären. Denna komponent har visat all sin effektivitet inom ramen för det högintensiva engagemanget i Ukraina, efter att ha spelat en roll som man föreställer sig avgörande i det ukrainska motståndet mot de ryska arméernas mycket överlägsna eldkraft.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Militär logistikkedja | MBT stridsvagnar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

  1. […] att förbereda sig för framtida militära utmaningar. Å ena sidan var den helt involverad i Joint All-Domain Command-and-Control-doktrinen, eller JADCC, avsedd att möjliggöra förbättrad interoperabilitet mellan dess enheter, men också med andra amerikanska arméer som US Air Force. US Navy, såväl som med dess allierade. Å andra sidan hade man under den föregående mandatperioden förbundit sig att utveckla ett superprogram kallat BIG-6, med hänvisning till det berömda superprogrammet BIG 5 i början av 70-talet, som framför allt födde Patriotsystem, Bradleys infanteristridsfordon eller UH-60 Black Hawk-helikoptern. Om engagemanget i JADCC-doktrinen förblir en prioritet, har kriget i Ukraina såväl som spänningarna kring Taiwan gradvis förvisat BIG 6 till glömska, ersatt av ett kluster av program som kallas 35 Signatures, prioriterade program för modernisering av ett antal […]

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna