Lockheed-Martin har levererat en 300 Kw högenergilaser till det amerikanska försvarsdepartementet

Riktade energivapen är, i Pentagons och de amerikanska arméernas ögon, den föredragna lösningen för att bemöta utvecklingen av lufthot, särskilt när det gäller drönare av alla storlekar och kryssningsmissiler. Som en del av Indirect Fires Protection Capability – High Energy Laser, eller IFPC-HEL-programmet, har tillverkaren Lockheed-Martin precis levererat en laser med en effekt på 300 Kw till Department of La Défense. Denna laser kommer att delta i experiment under IFPC-HEL-programmet i slutet av året och är kulmen på en enad ansträngning 2019 för att skaffa en högenergilaser på 300 Kw eller mer. , och betecknad High Energy Laser Scaling Initiativ (HELSI).

Denna utveckling är en del av en global ansträngning att förse de amerikanska arméerna med en rad högenergi-, högpresterande lasrar för att skydda potentiella land-, sjö- eller luftmål. Således presenterade den amerikanska armén i början av året DE-SHORAD Guardian prototyp, ett pansarfordon av Stryker-typ utrustad med en 50 Kw-laser avsedd att skydda markenheter från kortdistanshot av C-RAM-typ (kryssningsmissil – raket-, artilleri- och mortelgranater), samt drönare och herrelös ammunition. 300 Kw lasern som levereras av Lockheed-Martin är avsedd för IFPC-HEL Valkyrie-program frakt i en 20-fotscontainer lasern, detektions- och siktsystemet samt strömförsörjningssystemet, för att skydda känsliga platser från denna typ av hot, inklusive mättnad. Slutligen tillkännagav den amerikanska armén utvecklingen av en 20 Kw laser ombord på en lätt pansrad 4×4 Infantry Squad Vehicle typ som en del av Multi-Purpose High Energy Laser-programmet, för att neutralisera fiendens spaningsdrönare.

DEMSHORAD Test e1629289407546 Analysförsvar | Laservapen och riktad energi | Luftförsvar
De-SHORAD Guardian implementerar en 50 Kw laser ombord på ett 8×8 Stryker pansarfordon. Lägg märke till kylflänsarna över hela skölden.

Den amerikanska flottan ska inte överträffas på detta område, eftersom den precis har utrustat sin första jagare, USS Preble, med en 60 Kw laser som en del av High Energy Laser with Integrated Optical-Dazzler-programmet. och övervakning (HELIOS), initierad 2018. Denna laser syftar till att engagera och förstöra lätta mål som spaningsdrönare, men också att motverka den elektrooptiska detektionsutrustningen ombord på dessa enheter, för att få en graderad men effektiv respons. Så småningom siktar den amerikanska flottan på att utrusta sina fartyg med en laser med en effekt på minst 500 Kw, den tröskel som anses nödvändig för att effektivt kunna utgöra ett effektivt försvar mot fartygsmissiler.


Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Laservapen och riktad energi | Luftvärnsförsvar

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

1 KOMMENTAR

Kommentarer är stängda.

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna