Det amerikanska flygvapnet vill placera ut en kärnteknisk mikroreaktor på Eielson-basen i Alaska

En tid som nästan var övergiven, Eielson-flygbasen, som ligger cirka fyrtio kilometer från Fairbanks i Alaska, är nu värd för den 354:e stridsgruppen, stark från den 18:e Agressor-skvadronen som anpassar 18 F-16 C/D, såväl som 355:e och 356:e jaktskvadronerna för 54 F-35A. Dessutom finns den 168:e restaureringsskvadronen under flygning monterad på KC-135 Stratotankers, och den 210:e räddningsskvadronen på HH-60G Pave Hawks. Totalt finns det nu mer än 3500 4500 män och kvinnor som bor och arbetar på denna flygbas med en bana på nästan 1989 XNUMX meter, för att säkerställa skyddet av luftrummet ovanför Alaska och norra Stilla havet, samt för att organisera övningen RED FLAG -Alaska. XNUMX ingick basen också i det federala miljöprogrammet Superfund, då många spår av flygföroreningar observerades på platsen.

Den 26 september lanserade flygvapnets avdelning i samarbete med Energy Defense Agency en inbjudan att lämna förslag för utrusta och driva Eielson-basen med en nukleär mikroreaktor för att försörja alla installationer oberoende av det civila elnät som det är beroende av. För det amerikanska flygvapnet är det en fråga om att utvärdera effektiviteten hos denna anordning för att försörja isolerade baser på ett autonomt sätt och utan utsläpp av växthusgaser, och därför att säkra elförsörjningen samtidigt som den minskar den logistiska bördan av denna begränsning. Enligt den publicerade RFI:n har potentiella tjänsteleverantörer fram till den 12 oktober på sig att lägga bud, medan det aviserade målet är att göra enheten i drift till 2027. Mikroreaktorn kommer att vara föremål för en licens från Department of Energy, men erbjudandet måste vara uteslutande kommersiellt, både för dess installation och för dess genomförande.

18:e angriparen analyserar försvaret | Stridsflygplan | Flygplan Tankers

Det finns 75 % av denna artikel kvar att läsa, prenumerera för att få tillgång till den!

Metadefense Logo 93x93 2 Försvarsanalys | Stridsflygplan | Tanker flygplan

den Klassiska abonnemang ge tillgång till
artiklar i sin fullständiga versionoch utan reklam,
från 1,99 €.


För vidare

SOCIALA NÄTVERK

Senaste artiklarna